BASESCU DIXIT! Raportul privind fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009, speculatii de cea mai proasta calitate! “Sunt atat de ridicoli cu aceste concluzii, incat nu merita o reactie a mea”

Presedintele PMP, Traian Basescu, a afirmat, sambata, ca nu a avut curiozitatea sa citeasca raportul Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 pentru ca stie ca scrutinul nu a fost fraudat in favoarea sa. 

“Eu cred ca sunt atat de ridicoli cu aceste concluzii, incat nu merita o reactie a mea, dar voi reflecta daca o sa reactionez sau nu. Ganditi-va ca la ora asta eu nici macar nu am avut curiozitatea sa citesc raportul, pentru ca stiu foarte bine ca alegerile nu au fost fraudate in favoarea mea.


Iar acest lucru este dovedit de faptul ca, in timp ce noi am avut un singur om in sectiile de votare, deci PDL, ei au fost reprezentati de sase partide, toti impotriva candidaturii mele, sustinatori ai lui Geoana. Cum putea acel om sa fure buletine de vot? (…) Sunt speculatii de cea mai proasta calitate”, a spus Basescu, la Neptun, unde a participat la Scoala de vara a tinerilor PMP, potrivit Agerpres.

Raportul Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, votat miercuri, precizeaza ca s-au constatat actiuni concrete ale institutiei prezidentiale reprezentate de Traian Basescu si ale Guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudarii alegerilor in avantajul candidatului Traian Basescu.

Potrivit raportului, “aceste actiuni ale celor doua institutii au fost perfect sincronizate, dovedind astfel ca faceau parte dintr-un plan amplu si bine pus la punct, actiunile fiind premeditate”.

“In realizarea planului privind fraudarea alegerilor prezidentiale, reprezentantii celor doua institutii au actionat in forta, cu rea credinta, in total dispret fata de lege. Pe cale de consecinta, tinand cont de faptul ca diferenta dintre cei doi candidati a fost doar de 70.321, care reprezinta aproximativ 0,68% din voturile valabil exprimate, si actiunile de natura a determina fraudarea alegerilor fiind in favoarea candidatului Traian Basescu, concluzionam ca amploarea actiunilor a fost de natura a schimba rezultatul alegerilor”, se mentioneaza in raport.

In document sunt amintite ca infractiuni posibile constituirea unui grup infractional organizat in vederea comiterii de infractiuni electorale, fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu.

Presedintele Comisiei parlamentare de ancheta, Oana Florea, a declarat ca raportul pe care l-a elaborat acest for este partial, pentru ca unul dintre obiective nu a fost atins, si anume nu s-a putut afla daca se sustine acuzatia publica de implicare a SRI si DNA in favorizarea fraudarii alegerilor. Ea a adaugat ca vor fi inaintate copii ale raportului comisiei la Parchetul General, la Consiliul Superior al Magistraturii si la Administratia Prezidentiala, aceste institutii fiind cele care, potrivit legii, se pot autosesiza cu privire la persoanele si posibilele fapte constatate de comisia de ancheta. (V.E.)

Leave a Reply