SECRETELE LUI BACHUS! Ingrediente chimice pentru vin descoperite la fabricantii de alcool din Vrancea! In loc de struguri, acid citric, glicerina, glucomin, acid lactic, tiamina si sulfat de amoniu

Aproape 130.000 de litri de vin, o instalatie subterana, pompe si alte produse pentru fabricarea alcoolului au fost confiscate de politistii din Vrancea, in urma a 11 perchezitii domiciliare efectuate la firme si persoane banuite de operatiuni ilegale cu alcool.


La data de 7 septembrie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea au efectuat 11 perchezitii domiciliare, la societati comerciale si puncte de lucru ale acestora, precum si la locuintele unor persoane fizice, din judetele Vrancea si Bacau.

In urma perchezitiilor, au fost indisponibilizati 123.800 de litri de vin, 80 de litri de tuica, 170 de kilograme de glucomin, 20 de litri de acid lactic, 25 de kilograme de glicerina, 20 de kilograme de zahar, 128 de pachete de drojdie, 10 kilograme de acid citric, 15 kilograme de bentonita, 15 kilograme de sulfat de amoniu si tiamina, ambalaje cu inscriptia zaharina, 2 pompe si un filtru performant.

De asemenea, in timpul activitatilor, la locuinta unuia dintre administratorii societatilor vizate a fost gasita o instalatie subterana, de aproximativ 100 de metri lungime, prin care s-ar fi aprovizionat instalatia de imbuteliat, amplasata in crama societatii.

In aceeasi cauza, la data de 9 iunie a.c., politistii au depistat, in trafic, un transport care apartinea uneia dintre societatile vizate, cu 3.600 de litri de vin, impropriu consumului uman.  

Cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale, sub aspectul comiterii infractiunilor de detinere in afara antrepozitului fiscal, peste limita prevazuta de lege, de produse accizabile supuse marcarii si contrafacere de bauturi alcoolice. (V.E.)

Leave a Reply