RECHIZITORIU! Ucigasul politistului din Suceava, trimis in judecata pentru ultraj cu omor calificat! Procurorii acuza “ferocitatea actiunii de ucidere” si vizeaza o sentinta de inchisoare pe viata

Barbatul care a ucis, in luna iulie, un politist care se afla in timpul serviciului in statia CFR Burdujeni a fost trimis, marti, in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, acesta urmand sa fie tras la raspundere penala pentru ultraj cu referire la infractiunea de omor calificat.


Ioan Besa este acuzat ca l-a ucis cu mai multe lovituri de cutit pe agentul sef adjunct Sorin Vezeteu, din cadrul Politiei Transporturi Feroviare Suceava.

Anchetatorii au stabilit ca, pe 20 iulie, in jurul orei 20,30, in timp ce efectua singur serviciul de patrulare pe peronul statiei CFR Burdujeni din municipiul Suceava, politistul a fost lovit cu un cutit in zona cervicala intr-un mod intempestiv si fara niciun motiv de Ioan Besa. Urmare a loviturii receptionate, victima a ales sa o ia la fuga, pe peronul garii, in speranta ca va scapa de agresor si va avea sprijin din partea colegilor sai.

Agresorul a pornit in urmarirea victimei, iar, in momentul in care a ajuns-o, i-a aplicat din nou mai multe lovituri de cutit pe suprafata corpului. In urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat si s-a prabusit la sol, incercand insa fara succes sa pulverizeze in aer spray-ul iritant lacrimogen pe care il avea in dotare.

Ulterior, Besa s-a asezat peste corpul victimei si i-a aplicat de sus in jos lovituri de cutit in partea superioara a corpului, in special in zona toraco-abdominala.

”In cele din urma inculpatul a fost imbrancit si apoi ridicat efectiv de pe victima de catre mai multi cetateni ce se aflau in apropiere, pe peronul statiei CFR. La fata locului a sosit un echipaj de ambulanta, personalul medical constatand decesul politistului aflat la datorie. Inculpatul a fost imobilizat si incatusat de colegii victimei, fiind apoi introdus in sediul politiei TF aflat in incinta statiei CFR”, arata Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava.

Procurorii au explicat ca au schimbat incadrarea juridica a faptei din infractiunea de ultraj cu referire la infractiunea de omor in infractiunea de ultraj cu referire la infractiunea de omor calificat.

„La schimbarea incadrarii juridice a faptei au fost avute in vedere mai multe criterii importante si determinante cauzei, in conditiile in care asupra victimei au fost exercitate cu salbaticie un numar foarte mare (40) de lovituri de cutit in zone vitale ale corpului, lovituri ce denota ferocitatea actiunii de ucidere prin procedee cauzatoare de suferinte fizice prelungite si de maxima intensitate. Se are in vedere si faptul ca la un moment dat, desi victima s-a prabusit la sol, inculpatul, fara mila, si-a continuat activitatea, aplicându-i o ploaie de lovituri de cutit in zona corpului”, au aratat procurorii.

In cazul in care va fi gasit vinovat, dupa schimbarea incadrarii juridice, Ioan Besa poate primi un spor de inca jumatate la pedeapsa de 25 de ani de inchisoare ori detentie pe viata.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Suceava. (V.E.)

Leave a Reply