DAUNA TOTALA! Acoperisul unui bloc mansardat de Sara Investment Timisoara a distrus complet doua autoturisme aflate intr-o parcare in zona strazii Maresal Alexandru Averescu

Furtuna violenta care a afectat Timisoara duminica dupa-amiaza a reprezentat au adevarat test de rezistenta pentru constructiile rezidentiale ridicate in ultima perioada, care a scos in evidenta faptul ca, in unele cazuri, dezvoltatorii imobiliari si-au pus profitul pe primul plan, inaintea sigurantei persoanelor.


In aceste conditii, conform bilanturilor facute publice de autoritati, nu mai putin de 49 de persoane au fost ranite in Timisoara, majoritatea acuzand traumatisme cranio-cerebrale sau fracturi provocate de tigle, caramizi, tencuiala, crengi rupte din copaci sau bucati desprinse din acoperisuri.

Paradoxal, in 11 cazuri, vantul care a suflat cu peste 100 km la ora a  desprins acoperisuri intregi, cum a fost si cazul unui bloc nou din zona strazii Maresal Alexandru Averescu (fosta Lidia).

Avand o structura de rezistenta subdimensionata, acoperisul a fost pur si simplu dislocat si prabusit pe masinile aflate in parcarea blocului din apropiere, provocand distrugerea unui  VW Passat aproape nou si a unei Dacii Logan. Din fericire, o tragedie a fost evitata in ultimul moment, pentru ca unul dintre proprietari tocmai se pregatea sa coboare la masina pentru a-si recupera cheile de la apartament…

“Dauna totala la masina pe care abia o cumparasem in leasing! Speram ca firma de asigurari sa nu ne creeze probleme si sa tergiverseze plata despagubirilor, pentru ca ne vom adresa instantelor de judecata. Am avut noroc si bucata asta de acoperis nu ne-a surprins in masina, ca pateam ca si tanarul strivit in propria masina de panoul prabusit la  intrarea in Timisoara. Multumim pompierilor care au venit de doua ori aici, duminica seara, pentru a incerca sa desprinda bucata de acoperis care atarna de bloc si reprezenta un pericol iminent pentru locatari”, ne-a declarat Liliana Covaci, proprietara limuzinei VW distruse de acoperis. Paguba sa este de aproape 20.000 de euro.

Locatarii furiosi au incercat, duminica seara, sa ia legatura cu constructorul, firma Sara Invest, insa administratorul avea telefonul inchis.

“Ne judecam cu el de peste un an, cu patronul de la Sara Investment, cel care are si reprezentanta Suzuki, pentru ca apa trece prin acoperis si ne-a inundat apartamentul. Procesul este pe rolul instantei, judecatorii amana luarea unei decizii, insa furtuna a demonstrat ca lucrarile la acest imobil au fost facute de mantuiala, in total dispret fata de confortul si siguranta locatarilor”, ne-a dezvaluit, revoltat, proprietarul unui apartament din blocul ramas fara sarpantele din acoperis.

Conform bilantului de dupa furtuna, 11 imobile au ramas fara acoperis, iar 6 autoturisme au stadii de avarie serioase, de pana la dauna totala. (Vlad Enciu)

Leave a Reply