RECLAMATIE! Doua judecatoare de la Curtea de Apel Timisoara risca sanctionarea disciplinara! Au respins poprirea conturilor unui debitor sub pretextul nedepunerii cautiunii, desi banii erau la dispozitia instantei

Doua judecatoare de la Curtea de Apel Timisoara risca cercetarea disciplinara si o eventuala sanctionare din partea Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce o avocata din Cluj a reclamat o “hotarare deplorabila” pronuntata intr-un dosar de instituire a popririi asiguratorii asupra conturilor bancare ale unei societati debitoare din capitala Banatului.


Completul de judecata format din Maria Bacau si Maria Ofelia Gavrilescu ar fi preluat “argumentele obraznice ale partii adverse” si, in pofida adresei instantei inferioare, au constatat cu rea-credinta ca la dosarul cauzei nu ar fi fost depusa cautiunea ceruta in cuantum de 26.000 de lei.

Conform plangerii avocatei Mihaela Chis, redactata pe nu mai putin de sapte pagini, judecatoarele de la Curtea de Apel Timisoara ar fi admis apelul societatii debitoare, trecand peste sentinta civila nr. 601/2017 a Tribunalul Timis, care a decis poprirea conturilor pentru recuperarea de catre o societate comerciala din Cluj a unor sume in litigiu.

“In mod absolul indignant, cele doua magistrate au admis apelul si au modificat hotararea atacata. Revoltator este ca aceste distinse magistrate au modificat hotararea instantei inferiare, care era sprijinita pe inscrisurile de la dosar, de temeiuri de fapt si de drept, printr-o hotarare deplorabila, care isneste lacrimi de durere, in care au preluat argumentele obraznice ale partii adverse si au aratat, in pofida adresei instantei inferioare, ca subscrisa nu as fi depus la dosarul cauzei cautiunea. Mai mult, hotararea vadeste o atenta grija pentru interesele partii adverse, in timp ce interesele subscrisei au fost fraudate grosier”, se mentioneaza in plangerea depusa la CSM.

In opinia sa, conduita vadit abuziva a magistratilor, care au ignorat faptul ca o suma deloc neglijabila era indisponibilizata, inutil, la dispozitia instantei, fara a putea fi folosita, constituie abatere disciplinara, conform articolului 99, litera t, din Legea 303/2004. Respectiv, exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Avocata Mihaela Chia a anuntat ca urmeaza sa depuna si o plangere penala impotriva celor doua judecatoare de la Curtea de Apel Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply