FEEDBACK! Propunerea unui consilier judetean PMP din Timis ca refugiatii sa aiba acces pe piata muncii, in dezbatere publica!

La doar cateva zile dupa ce consilierul judetean Dorin Candea a lansat propunerea ca refugiatii care ajung in Timis sa aiba acces pe piata muncii, Coalitia pentru Drepturile Migrantilor si Refugiatilor (CDMiR) a decis sa organizeze o dezbatere publica pe acest subiect.


“Pot fi imigrantii o resursa de forta de munca pentru angajatorii din Romania? Daca da, in ce conditii?”, este intrebarea la care incearca sa raspunda organizatorii, in cadrul unie dezbateri care va avea loc in data de 29 septembrie, la Universitatea de Vest din Timisoara, invitatii urmand sa analizeaza felul in care potentialii lucratori din Orientul Mijlociu pot fi integrati in piata muncii.

“In contextul emigrarii masive a romanilor inalt calificati catre statele dezvoltate ale Uniunii Europene, lucratorii proveniti din state terte pot reprezenta o solutie”, este pretextul de la care se pleaca in acest demers.

Proiectul este cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei prin Contributia Elvetiana la Uniunea Europeana extinsa si este organizat in parteneriat cu Academia de Advocacy.

Tema accesului refugiatilor pe piata muncii a fost lansata de consilierul judetean Dorin Candea, secretarul executiv al PMP Timis, in urma cu cateva zile, dupa ce a facut un sondaj de opinie in randul dezvoltatorilor imobiliari, domeniu care se confrunta cu cea mai acuta lipsa a fortei de munca.

“Exista toata toata disponibilitatea colaborarii cu forta de munca de la centrele pentru refugiati. Calificata sau necalificata. In cazul in care s-ar gasi portita legala pentru parafarea unor asemenea angajamente, s-ar rezolva, oarecum, si problema spatiilor de cazare pentru refugiati, in conditiile in care majoritatea patronilor cu care am discutat sunt dispusi sa asigure si cazarea si mancarea”, a anuntat Candea. (Mara Ion)

Leave a Reply