AVANSARE! Cine este noul sef al Politiei Municipiului Timisoara si cine a facut lobby pentru ascensiunea sa rapida in structura locala a Ministerului Afacerilor Interne

Noul inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul sef Alin Petecel, a decis sa-si numeasca un succesor la comanda Politiei Municipiului Timisoara, pentru a acoperi vidul de putere creat prin avansarea sa in noua functie.


Cum era si firesc, in conditiile in care comisarul sef Mircea Rosu a iesit la pensie, Alin Petecel a optat pentru celalalt fost adjunct al sau din perioada in care a condus politia municipala. Astfel, comisarul sef Daniel Draguta a fost imputernicit, temporar, la conducerea Politiei Municipiului Timisoara, pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei functii importante.

In conditiile in care aceasta numire a starnit o serie de discutii printre potentialii candidati – avand in vedere ca, pana in 2015, Daniel Draguta nu a facut parte din rezerva de cadre de perspectiva a IPJ Timis, fiind doar sef la Sectia 2 Politie Rurala Sacalaz -, surse bine documentate ne-au dezvaluit ca ofiterul beneficiaza de un puternic lobby din partea unui fost lider cu greutate din PSD Timis.

Conform datelor primite la redactie, Ilie Sarbu, aflat intr-o functie importanta la Curtea de Conturi a Romaniei, il cunoaste pe Daniel Draguta inca din perioada in care amandoi se intalneau in zona unor afaceri din cladirea Modex, unul preocupat de Discoland-ul lui Tavi Sfat, fostul sot al Brigittei Szeifert, celalalt – de clubul de manele de pe acelasi etaj.

De remarcat ca ascensiunea lui Daniel Draguta catre varful Politiei Municipale a inceput in 2015, la Sectia 3 Politie, unde a fost imputernicit sa preia functia de sef dupa avansarea comisarului sef Nicolae Boia la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase Timis.

Deocamdata, in cazul sau, nu se cunoaste cu exactitate daca este vorba despre o avansare pe filiera profesionala sau pe cea politica, viitorul urmand sa raspunda la aceasta dilema cu adevarat cazona. (Vlad Enciu)

One thought on “AVANSARE! Cine este noul sef al Politiei Municipiului Timisoara si cine a facut lobby pentru ascensiunea sa rapida in structura locala a Ministerului Afacerilor Interne

  1. in sfarsit ajunge sef si un politist cu mult bun simt si profesionist! asta, ca sa moara de ciuda sefi pupincuristi si fara personalitate gen Boia, Stoicanescu, Tataru, etc…

Leave a Reply