Casa unui judecator filmata cu drona, inainte de a fi jefuita de indivizi mascati! Magistratul a fost batut si fortat sa spuna unde detine seiful

Patru indivizi mascati care au atacat un judecator in propria casa, jefuindu-l de suma de 11.000 de euro, au fost identificati si retinuti de politie mai repede decat s-ar fi asteptat si cel mai optimist investigator, in ciuda masurilor de protejare a identitatii luate de infractori.


Mai mult, atacatorii, toti cu studii superioare, fosti combatanti in zona de conflict a Ucrainei, si-au planificat in amanunt pana si modalitatea de stergere a urmelor, insa toate masurile de precautie s-au dovedit fara efect, in conditiile in care victima a retinut si prezentat politistilor indicii importante in economia anchetei.

Prinsi la doua saptamani de la jefuirea judecatorului Bors Jelik, presedintele Curtii Economice din Cernauti, infractorii si-au recunoscut fapta si au povestit cu lux de amanunte modul profesionist in care si-au pregatit atacul.

“Acestia au inceput pregatirile pentru comiterea crimei inca din luna noiembrie a anului trecut. Au studiat declaratia de avere, stilul de viata si graficul de lucru al judecatorului. Au filmat cu drona casa lui. Infractorii provin din familii instarite, nu au antecedente penale si au studii superioare”, a declarat seful Politiei din Regiunea Cernauti.

Conform reporterilor de la ziarul de limba romana Libertatea Cuvantului, cu care Impact Press are un parteneriat mass-media, atacul a fost dat in dimineata zilei de 10 iulie, in jurul orei 6, cand patru barbati mascati au batut la usa casei judecatorului. Sotia magistratului, care le-a deschis, a fost lovita de cateva ori cu un baston cu electrosocuri. Femeia a fost tarata, apoi, intr-o anexa a locuintei si fortata sa spuna unde sunt banii.

Ulterior, doi dintre infractori au intrat in camera judecatorului, l-au legat la gura cu banda adeziva si, sub amenintarea unei unei arme automate, forta sa spuna unde este seiful. Au pus mana pe 11.000 de euro si s-au facut nevazuti.

Fosti voluntari in batalionul Donbas, autoriii jafului si-au motivat fapta prin aceea ca, dupa revenirea de pe front, nu si-au mai putut gasi de lucru. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, risca pana la 15 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply