Doliu in IPA Romania, dupa decesul presedintelui Regiunii 1 Harghita, colonelul Butnaru Stefan Mircea! Acesta a fost sanctionat in timp ce se afla pe patul de spital, motiv pentru care se cere demisia de onoare a membrilor din Comitetul Executiv National

In plin scandal la varful Sectiei Romane a Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA), starnit pe fondul controverselor referitoare la legitimitatea actualei conduceri, unul dintre cei mai vechi membri ai organizatiei a decedat.


Presedintele IPA Regiunea 1 Harghita, Butnaru Stefan Mircea, care era internat in spital de mai multe saptamani, a pierdut batalia cu viata, azi dimineata, in jurul orei 4.

Fost inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Harghita intre anii 1996 – 1999, colonelul Butnaru Stefan Mircea a fost unul dintre fondatorii regiunii IPA Harghita, a promovat in randul politistilor deviza internationala a organizatiei, “Servicii prin prietenie”, si a mentinut o frumoasa relatie de camaraderie cu fondatorul IPA Romania, generalul Iulian Medrea.

Vestea socanta a mortii presedintelui IPA Regiunea 1 Harghita a fost transmisa, astazi, unora dintre liderii din teritoriu a celei mai mari organizatii politienesti din tara de catre Luigi Dinca, presedintele IPA 1 Bucuresti, care, revoltat de faptul ca Butnaru Stefan Mircea a fost sanctionat de conducerea centrala in timp ce se afla pe patul de spital, a cerut demisia de onoare a membrilor Comitetului Executiv National.

“Va rugam sa observati cu mare atentie decizia CEN nr. 3090 bis, din 27.09.2017, prin care membrii acestuia si-au dat definitiv arama pe fata prin sanctionarea cu avertisment – la propunerea doamnei Banea Elena, imputernicita de domnul Olaru Florin – a colegului nostru Butnaru Stefan, in momentele in care acesta era pe patul de spital, fiind grav bolnav.

Cu aceasta ocazie, tinem sa-i “felicitam” pe membrii CEN care si-au exprimat votul pentru aplicarea sanctiunii, desi aveau cunostinta de situatia colegului nostru si, totodata, le cerem ca, de indata, fiecare sa-si prezinte demisia de onoare si sa-si ceara scuze, in scris, familiei”, se mentioneaza in mesajul de tip SMS care a circulat la nivelul IPA Romania.

In final, regiunile IPA 1,3,9 si 13 Bucuresti, 1 Harghita, 1 Covasna, 1 Suceava, 1 Bacau, 1 Timis, 1 Bihor si 1 Mehedinti si 1 Valcea au adus un ultim omagiu fostului coleg din Harghita si au transmis condoleante familiei indoliate. (G.I.)

One thought on “Doliu in IPA Romania, dupa decesul presedintelui Regiunii 1 Harghita, colonelul Butnaru Stefan Mircea! Acesta a fost sanctionat in timp ce se afla pe patul de spital, motiv pentru care se cere demisia de onoare a membrilor din Comitetul Executiv National

Leave a Reply