EXPLOZIV! Judecatoarea Lavinia Cotofana cere CSM sesizarea Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, care sa verificarea acuzatia Inspectiei Judiciare ca ar fi fost ofiter acoperit in magistratura

La doar doua zile de la decizia socanta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a stabilit ca sanctionarea Laviniei Cotofana cu excluderea din magistratura ar avea temei legal si, in consecinta, nu mai poate reveni in sistem, fosta judecatoare de la Judecatoria Arad contraataca.


Pornind de la prezumtia ca decizia judecatorilor de la Inalta Curte a fost influentata de pledoaria inspectorului judiciar Dantes Marcovici, care a sustinut ca practicile procedurale ale Nicoletei Cotofana ar fi fost specifice Serviciului Roman de Informatii, astfel inducand ideea ca aceasta ar fi ofiter acoperit, magistratul din Arad cere sesizarea de urgenta a Consiliului Suprem de Aparare al Tarii.

“Subsemnata judecator Cotofana Lavinia-Nicoleta, prin prezenta va solicit trecerea pe ordinea de zi a Plenului CSM de maine, 12.10.2017, urmatoarea solicitare:

Subsemnata judecator Cotofana Lavinia-Nicoleta avand in vedere sustinerile domnului inspector judiciar Marcovici Dantes in calitate de reprezentant al Inspectiei Judiciare in fata Completului de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care judeca dosarul nr. 70/1/2017 cum ca practicile mele sunt specifice Serviciului Roman de Informatii, incercand sa induca instantei ideea ca as fi ofiter acoperit, va solicit sa va indepliniti atributiile legale de a sesiza Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a infirma/confirma sustinerile Inspectiei Judiciare.

Consider ca afirmatiile Inspectiei Judiciare, prin domnul Marcovici Dantes, in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, este obligatoriu a fi verificate avand in vedere ca pana in anul 2012 am fost ofiter de informatii. O eventuala continuare a relatiilor mele cu Serviciul Roman de Informatii dupa anul 2012 ar reprezenta comiterea unei infractiuni de catre subsemnata, iar neverificarea de catre Consiliul Superior al Magistraturii ar pune institutia in situatia de a acoperi o infractiune”, se mentioneaza intr-o cerere adresata presedintei CSM, Mariana Ghena. (G.I.)

Leave a Reply