Primar din Timis incatusat pentru luare de mita, dupa ce a fost “dat in primire” de patronul firmei Tehnocer Lugoj, Florin Maran

Fostul primar al comunei timisene Peciu Nou, Ioan Farcalau, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Timisoara intr-un dosar de coruptie si urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.


Edilul este acuzat ca a pretins mita de la un om de afaceri, martor in cauza, pentru alocarea unui contract finantat din bani publici.

Mai exact, Ioan Farcalau i-a cerut spaga patronului firmei Tehnocer Lugoj, Florin Maran, care castigase licitatia pentru introducerea canalizarii in comuna. Un proiect in valoare de peste 8 milioane de euro, din care executantul trebuia sa plateasca un parandarat de 10 %, pe care fostul primar l-ar fi impartit cu deputatul Gheorghe Ciobanu.

In conditiile in care fostul parlamentar a decedat in iunie 2015, procurorii au clasat acuzatiile impotriva sa, insa au continuat cercetarile in ceea ce-l priveste pe Farcalau. Potrivit unui comunicat al DNA, primarul a primit, pe langa bani, si un cadou de valoare. „Intr-un interval de doua luni de la data incheierii a patru contracte de executie lucrari (11 februarie 2014), omul de afaceri a remis inculpatului Farcalau Ioan, in 9 transe, suma de 129.200 lei (din totalul de 403.650 lei, echivalentul procentului de 5%). Ulterior, in cursul anului 2015, martorul a mai remis inculpatului suma de 2.000 euro si un ceas de mana”.

In schimbul banilor, fostul primar i-a promis omului de afaceri Florin Maran, urmarit penal intr-un dosar de coruptie cu un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro, ca va depune toate demersurile pentru ca acele contracte sa fie incheiate cu firma sa.

De asemenea, urma sa se asigure ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, contractele respective sa se desfasoare in bune conditii pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea platilor la timp si acceptarea la plata, cu prioritate, a facturilor emise de Tehnocer. (V.E.)

One thought on “Primar din Timis incatusat pentru luare de mita, dupa ce a fost “dat in primire” de patronul firmei Tehnocer Lugoj, Florin Maran

  1. Dacă a început sa vorbească Maran atunci un sfert din primarasii din Timiș vor rămâne fără funcție. Doar ca DNA să-și facă treaba. Corupții la bulau! Presimt ca în 2018 vom avea alegeri anticipate în multe localități.

Leave a Reply