Executor judecatoresc din Timisoara, retinut de procurorii DIICOT! Acuzatiile vizeaza tranzactionarea la preturi derizorii a unor imobile aflate sub sechestru judiciar

Un fost magistrat din Timisoara, actualmente executor judecatoresc, a fost retinut de procurorii DIICOT si urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, intr-un dosar cu un prejudiciu de peste 25 milioane de euro.


Gheorghe Brad, fost procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a fost ridicat de mascati, joi dimineata, chiar dintr-o sala de judecata de la Tribunalul Caras-Severin, alaturi de alti membri ai gruparii infractionale care au jefuit patrimoniul statiunii Baile Herculane, si condus la sediul DIICOT in vederea audierii.

Acuzatiile vizeaza infractiunile de constituire a unui grup infractional, abuz in serviciu, delapidare, spalare de bani, sustragere de sub sechestru, santaj, inselaciune si distrugere. In seama executorului judecatoresc Gheorghe Brad s-a retinut faptul ca a vandut la preturi derizorii, catre omul de afaceri Alexandru Gavrilescu, mai multe hoteluri aflate sub sechestru judiciar.

Masura a fost instituita, anul trecut, de procurorii DIICOT, in dosarul in care milionarul Iosif Armas a fost trimis in judecata pentru delapidare si bancruta frauduloasa, in vederea recuperarii prejudiciului de peste 120 milioane de lei creat bugetului de stat.

In conditiile in care, mai multe imobile din Baile Herculane au fost indisponibilizate de catre DIICOT, Alexandru Gavrilescu, in complicitate cu executorul judecatoresc Gheorghe Brad, ar fi demarat un circuit infractional menit sa duca la scoaterea imobilelor de sub sechestrul si insusirea acestora, in cadrul unor proceduri de executare silita.

Conform procurorilor DIICOT, desi creanta lui Alexandru Gavrilescu, recunoscuta de administratorul judiciar al SC Hercules SA, era de un milion de euro, acesta a intrat in posesia a nu mai putin de 12 imobile, evaluate de 1,4 milioane de euro.

Hotelurile si celelalte spatii comerciale au fost executate silit de catre Gheorghe Brad, care a ignorat cu buna stiinta faptul ca, in Cartea Funciara, era mentionata masura sechestrului judiciar decisa de procurorii DIICOT. De remarcat ca, in acest dosar, au fost formulate acuzatii si fata de un alt executor judecatoresc, Ion Sima, care este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, sub forma sprijinirii, abuz in serviciu si complicitate la delapidare. (V.E.)

 

4 thoughts on “Executor judecatoresc din Timisoara, retinut de procurorii DIICOT! Acuzatiile vizeaza tranzactionarea la preturi derizorii a unor imobile aflate sub sechestru judiciar

  1. Domnu Ilas, Brad a fost procuror Diicot domnule, mai informati va, nu era orice fel de procuror, într-adevăr puțin exotic dar procuror Diicot;)

  2. La cine este tradidia? La Catalin Vrinceanu? da se ocupa cu exploatarea de carbune…………., super calitate!

  3. Anderca DGA o manipulează cum vrea pe procuroarea Vranceanu de la Diicot Caras, e dosarul vieții lui si si a arogat toata gloria dosarului dar ma intreb cum vor răspunde penal pentru represiune nedreaptă? Arestarea a picat la Curte, fara nici o masura preventiva, asadar pute ceva in acest dosar, mai ales ca Diicot a facut si contestatie la executare si a fost respinsa, arată că am lucrat legal!! Domnul Alex Florența ce ai de zis, esti șef si peste Caraș sau habar n ai de nimic? Toate aceste abuzuri se vor constitui intr o plângere penală si odată si odată veti răspunde în fața legii!

Leave a Reply