Inapoi, dupa gratii! Avocatul prins beat la volan, desi era obligat sa stea la domiciliu, arestat preventiv pentru 30 de zile

La aproape doua saptamani dupa ce a fost depistat in trafic, in localitatea aradeana Santana, conducand un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice, avocatul Adelin George Vlai a fost trimis, inapoi, dupa gratii. Judecatorul de camera preliminara de la Curtea de Apel Timisoara a constatat ca s-au incalcat termenii masurii preventive a arestului la domiciliu si, in consecinta, a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile.


“Dispune inlocuirea masurii arestului la domiciliu luata fata de inculpatul Vlai Adelin George prin incheierea data in sedinta din camera de consiliu din data de 14 august 2017 (…) si dispune arestarea preventiva pe o durată de 30 de zile, incepand cu data de 25.10.2017 pana la data de 23.11.2017, inclusiv”, se mentioneaza in decizia Curtii de Apel Timisoara.

Reamintim ca, in luna iunie 2017, procurorii DNA Timisoara l-au retinut atat pe avocatul George Adelin Vlai, cat si pe fratele sau Florin Gabriel Vlai, in dosarul falsificarii mai multor alcoolemii penale.

„In cursul lunilor aprilie si iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins si primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei si 5.500 lei) si 2.300 euro. Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru a-si folosi influenta reala ce o avea asupra fratelui sau, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urma, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile persoanelor respective”, au comunicat procurorii DNA. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply