Liber, dar dezarmat! Armele de vanatoare ale executorului judecatoresc Brad Gheorghe, confiscate de instanta de judecata. Deocamdata, propunerea DIICOT de arestare preventiva, respinsa

Retinut de procurorii DIICOT in dosarul vanzarii unor hoteluri si a altor imobile aflate sub sechestru din statiunea Baile Herculane, executorul judecatoresc Brad Gheorghe a convins instanta de judecata ca nu reprezinta un pericol public si, in consecinta, nu trebuie trimis dupa gratii pentru 30 de zile.


Astfel, dupa cateva ore bune de dezbateri, propunerea procurorilor antimafia de arestare preventiva a executorului din Timisoara, fost procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, dar si a omului de afaceri Alexandru Gavrilescu, beneficiarul imobilelor scoase la vanzare, si a lui Rusu Istrate, a fost respinsa, judecatoarea de la Curtea de Apel dispunand eliberarea de indata a inculpatilor.

“Respinge propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin. Constata ca masura retinerii inculpatului Rusu Istrate a incetat la ora 17,30 si dispune punerea in libertate a inculpatilor Gavrilescu Alexandru si Brad Gheorghe din masura preventiva a retinerii, daca nu sunt retinuti sau arestati in alta cauza”, se mentioneaza in incheierea de sedinta.

Cu siguranta, procurorii DIICOT au contestat aceasta decizie in termenul legal de 48 de ore, urmand ca verdictul final sa fie stabilit de Inalta Curte de Casatie si Justitie. De remarcat ca fostul procuror Gheorghe Onea, aparatorul lui Gheorghe Brad, si-a pus elocinta la grea incercare pentru a convinge judecatoarea de drepturi si libertati sa nu-l aresteze pe cumnatul sau.

In schimb, in urma cu cateva zile, n-a mai avut acelasi succes la instanta, iar Curtea de Apel Timisoara a admis propunerea procurorilor privind confiscarea armelor detinute de Brad Gheorghe. Astfel, o pusca mixta alice/glont marca Shull, calibrul 16/6, 5×57, o pusca cu glont marca UMC, calibrul 5,6 mm, trei bucati cartuse cu glont, calibrul 6,5×57 mm, dar si opt bucati cartuse cu glont, calibrul 5,6 mm, au facut obiectul masurii de siguranta a confiscarii speciale. (G.I.)

Leave a Reply