ALEGERI PARTIALE! Tentativa de intimidare a candidatului PMP la Primaria Checea! Trupele de mascati au descins aproape de miezul noptii intr-un magazin pentru a verifica o carte de munca

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca procesul de votare in localitatile in care au loc alegeri partiale a inceput, duminica, la ora 7, si nu au fost semnalate situatii grave sau incidente de ordine publica.


“Pana la acest moment nu au fost semnalate situatii grave sau incidente de ordine publica in legatura cu deschiderea sectiilor si inceperea votarii. Toate sesizarile privind savarsirea de contraventii sau infractiuni electorale vor fi cercetate cu celeritate”, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al MAI, comisar-sef de politie Monica Dajbog.

Campania electorala s-a desfasurat in conditii de normalitate, fara incidente grave, politistii efectuand cercetari doar in 5 dosare penale, pentru coruperea alegatorilor, precum si cu privire la 4 fapte contraventionale, a informat Dajbog. MAI precizeaza ca, pentru desfasurarea alegerilor in conditii de siguranta si legalitate, actioneaza peste 700 de politisti, jandarmi si pompieri. Dupa incheierea votarii, vor asigura pe timpul transportului securitatea dosarelor intocmite de birourile electorale dupa numararea voturilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a solicitat structurilor de ordine publica atentie sporita, astfel incat procesul electoral sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta, a mai spus Dajbog. MAI mentioneaza ca au loc alegeri pentru primar in municipiul Deva si in 15 comune: Bocsig – judetul Arad, Nicseni – judetul Botosani, Calarasi – judetul Cluj, Pantelimon si Baraganu – judetul Constanta, Telesti – judetul Gorj, Bals – judetul Iasi, Birghis – judetul Sibiu, Dragoiesti – judetul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – judetul Teleorman, Checea – judetul Timis, Osesti – judetul Vaslui, Vladesti – judetul Valcea.

Pentru buna organizare a scrutinului electoral, MAI a asigurat achizitionarea a 93.370 de timbre autocolante, 480 de stampile cu mentiunea votat si a 86 de plicuri din plastic transparent inseriate prevazute cu sistem de sigilare in care vor fi introduse stampilele cu mentiunea ‘votat’ dupa incheierea votarii, precizeaza Dajbog.

Reamintim ca, in localitatea Checea, batalia pentru fotoliul de primar se da intre Cristian Cornel Onita (PSD-ALDE), Florin Daniel Florea (PNL) si Aranca Irina Valea (PMP).

Un incident din timpul campaniei electorale nu a fost reclamat, desi s-a incercat intimidarea candidatului PMP printr-o descindere cu mascati la o pravalie pentru a verifica daca vanzatoarea are carte de munca. Asupra acestei actiuni abuzive, vom reveni…

Rezultatele scrutinului vor fi cunoscute, diseara, dupa inchiderea urnelor. (Mara Ion)

Leave a Reply