Finantele din Timis continua executarea silita a milionarului Neculai Miron! Inca sase parcele de teren din Sacalaz, scoase la licitatie publica

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis (AJFP) a decis sa organizeze o noua licitatie pentru vanzarea proprietatilor imobiliare apartinand SC Grup Mir SRL Timisoara, asupra carora are drept de ipoteca legala, in vederea recuperarii unor datorii la bugetul statului ale latifundiarului Neculai Miron.


In conditiile in care, in cadrul primelor doua licitatii publice pentru vanzarea unor terenuri din Sacalz, s-au adjudecat doar doua parcele, in suprafata de 847 de metri patrati, AJFP a anuntat ca revine cu oferta de terenuri, insa la jumatate de pret.

Astfel, in data de 16 noiembrie, cinci parcele de teren in suprafata de 847 mp, plus inca una in suprafata de 728 mp, vor fi scoase la licitatie, pretul de pornire fiind de 23.032 de lei, plus TVA, in cazul primelor, respectiv 19.961 de lei, plus TVA, pentru ultima.

Toti cei care detin vreun drept asupra acestor terenuri sunt invitati sa instiinteze organul de executare silita, inaintea procedurii de vanzare.

Conform datelor financiare de pe site-ul Ministerului de Finante, in 2016, SC Grup Mir SRL Timisoara, firma la care, in urma cu cativa ani, a lucrat si fostul prefect de Timis, Eugen Dogaru, a avut o cifra de afaceri de aproape 2 milioane de lei, cu un profit de putin peste 100.000 de euro. De remarcat ca, la capitolul active circulante, este inscrisa o suma de aproape 14 milioane de lei, din care – 13,7 milioane de lei sunt doar creantele.

Reamintim ca milionarul Neculai Miron, condamnat la 2 ani si sase luni in dosarul devalizarii patrimoniului CNSLR Fratia, s-a refugiat in Italia, unde-si ispaseste pedeapsa in regim deschis. (Vlad Enciu)

Leave a Reply