Salvati ACS Poli Timisoara! Nicolae Robu cere alti bani de la oamenii de afaceri, dupa 4,5 milioane de euro primiti “gratuit” in ultimii trei ani

Ingrijorat ca jucatorii echipei ACS Poli Timisoara ar putea sa-si depuna memorii pentru a deveni liberi de contract, doar peste sase zile, in conditiile in care nu si-au incasat salariile de trei luni, primarul Nicolae Robu a trimis un nou sms oamenilor de afaceri locali, pe care-i roaga, aproape ii implora, sa salveze echipa de la un dezastru iminent.


„Stimati concitadini, va rog foarte mult, ajutati echipa Poli. Fara ajutorul dv, se fac trei luni de restante salariale in data de 15, ceea ce ar fi extrem de grav. Contez pe dv. Inca o data o spun: Poli, in aceasta formula, este echipa comunitatii. Eu ma straduiesc sa fiu doar liantul intre membri, intru sustinerea acestui fenomen cu o istorie atat de frumoasa in orasul nostru”, le-a scris Robu oamenilor de afaceri, subliniind faptul ca Poli are sanse sa se califice in play-off, pozitie care ar aduce circa 2,2 milioane de euro in visteria clubului.

Deocamdata, nu se poate estima cum vor reactiona oamenii de afaceri din Timisoara la noua cerere de cotizare venita din partea primarului, in conditiile in care, in ultimii trei ani, l-au creditat pe Nicolae Robu cu peste 4,5 milioane de euro. Fara sa primeasca nimic in schimb, dupa cum garanteaza edilul.

“Credeti ca e usor sa faci rost pe onoarea ta – numai pe onoare, pentru ca eu nu ofer ilegalitati, favoritisme, cardasii diverse, cum se intampla prin alte parti, la schimb, pentru nimic in lume! -, credeti ca e usor sa obtii luna de luna circa 150.000-200.000 de euro din sectorul privat?! Ei bine, cam 90% din banii cu care a existat Poli din 2015 pana in prezent – si se implinesc trei ani in curand! – sunt obtinuti de mine”, a dezvaluit primarul Timisoarei intr-o postare pe retelele de socializare, fara a mentiona cu ce titlu legal au fost incasati acesti bani de la mediul de afaceri: imprumut, sponsorizare, cadou, spaga sau decontul unor servicii ulterioare.

Pentru ca nimeni nu poate crede ca un om de afaceri pragmatic scoate din buzunar zeci de mii de euro doar pentru ca Nicolae Robu este un baiat simpatic si se chinuie pentru a salva fotbalul timisorean de la faliment.

Perspectiva ca, peste cateva zile, ACS Poli Timisoara sa ramana fara jucatori a fost invocata, recent, la Digi Sport, de directorul sportiv Rica Neaga. “Pe 15 noiembrie, toti jucatorii pot depune memoriu pentru a deveni liberi de contract. Sper sa nu se intample asta, sa gasim o solutie sa le dam un salariu. Nu primim bani nici de la Primarie, avem 35.000 de euro din sponsorizari, am facut un imprumut cu care am garantat cu drepturi TV pe care o sa le platim in ianuarie. Asa am luat imprumutul. Jucatorii intreaba zi de zi de bani. ACS Timisoara a facut performante sa stiti: ne-am salvat cu un deficit de 14 puncte si acum suntem aproape de play-off”, a declarat oficialul clubului banatean.

Problemele financiare ale ACS Poli Timisoara au inceput in 2015, dupa ce autoritatile locale au sistat finantarea ca urmare a unui control al Curtii de Conturi. (G.I.)

Leave a Reply