Un procuror banatean a fost sanctionat pentru intarzieri in efectuarea lucrarilor. Decizia CSM a fost contestata la instanta suprema

Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte asupra temeiniciei unei sanctiuni aplicate procurorului Catalina Mihaela Paulet, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita, dupa ce magistratul banatean a contestat hotararea CSM la Completul de 5 al instantei supreme.


Decizia a fost pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM, in sedinta din data de 17 octombrie 2017, cand s-a admis raportul Inspectiei Judiciare in care Catalina Mihaela Paulet a fost acuzata de comiterea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv “intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

Pedeapsa dispusa vizeaza perioada in care procuroarea era sefa Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.

“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Paulet Catalina Mihaela. Aplica sanctiunea disciplinara constand in avertisment”, se precizeaza in decizia CSM.

Urmeaza ca Instanta Suprema sa stabileasca daca intarzierile in efectuarea lucrarilor s-au datorat unor motive imputabile sau conditiilor obiective in care procurorul si-a desfasurat activitatea. (V.E.)

Leave a Reply