TEORIA GOGONELELOR! Presedinta Tribunalului Timis atrage atentia ca unii judecatori lupta pentru cauze ce nu le apartin. “In felul acesta devenim complicii celor care distrug vieti!”

Presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu, continua sa fie una dintre vocile din interiorul sistemului care, asemenea altor judecatori din tara, nu ezita sa critice modul in care se face justitie in Romania, atragand atentia asupra misiunii reale a magistratului.


“Rolul nostru nu este acela de a arunca cu noroi sau de a lupta pentru cauze care nu ne apartin; in acest fel doar devenim complicii celor care, cu pretentii de lideri sau formatori de opinie, aparent bine intentionati si detinatori ai adevarului absolut, in fapt mint si distrug vieti”, spune Adriana Stoicescu intr-un articol de opinie.

Paradoxal, textul semnat de presedinta Tribunalului Timis a aparut in ziarul online pe care o alta judecatoare, care provine tot din zona Banatului, se straduieste sa-l inchida.

“Cred in continuare ca menirea judecatorului nu se rezuma la a face justitie; el educa. Prin ceea ce spune, prin ceea ce face, el trebuie sa fie un reper, cu un standard de moralitate pe masura asteptarilor celor care il privesc si care asteapta de la el dreptatea care le poate schimba viata.

Cei care vin in fata noastra au nevoie de repere; ce le oferim? Cei care vin in fata noastra o fac cu respect; le datoram respect. Cei care vin in fata noastra cauta dreptatea; le datoram o judecata corecta, in litera si spiritul legii.

Daca nu facem asta, nu ne putem numi magistrati. Suntem doar niste slujbasi marunti, care fug de raspundere pentru ca nu isi inteleg rolul. Zeita noastra, candva o aristocrata, azi a coborat in piata, imbracata de la bazar si machiata strident, negociaza pretul gogonelelor”, mai spune Adriana Stoicescu, banalizand rolul zeitei Themis intr-o tara in care, indubitabil, rotitele statului paralel sau a sistemului corupt se invart doar cu incuviintarea acesteia… (G.I.)

 

Leave a Reply