INEDIT! Trei alergatori montani au “batut” telescaunul din Parang. Cel mai exotic concurs de anduranta din Romania a fost organizat de parapantistul hunedorean Toma Coconea

Una dintre cele mai inedite competitii de anduranta din Romania a reunit la start, sambata, la poalele Parangului, aproape 100 de sportivi din toata tara, care au venit la munte pregatiti sa se ia la intrecere cu… telescaunul.


Initiatorul  acestei provocari exotice, denumita Run the Lift, organizata in premiera pe tara, a fost parapantistul Toma Coconea, care a pus la bataie premii in valoare de 9.000 de lei.

„Concursul este, de fapt, o intrecere cu telescaunul, de la statia de baza, pana sus. Participantii vor pleca din 10 in 10 minute Este vorba de telescaunul vechi. Distanta este de doi kilometri si jumatate, cu o diferenta de nivel de peste 600 de metri. Se va pleca de la poarta Red Bull, instalata chiar langa rampa, la altitudinea de 1070 de metri si se va urca pana la 1685 de metri. Prima urcare de 200 de metri va fi ucigatoare pentru sportivi, dar dupa aia se poate recupera”, a anuntat Toma Coconea inainte de startul competitiei.

In ciuda scepticismului manifestat de spectatorii prezenti la eveniment, nu mai putin de trei alergatori montani au reusit sa bata telescaunul si sa ocupe primele pozitii de pe podiumul masculin.

Castigatorul primei editii a Run the Lift a fost brasoveanul Viorel Andrei Palici, care a terminat cursa in 21 de minute si 42 de secunde.

„A fost o provocare interesanta sa ma intrec cu telescaunul. Toma Coconea a avut o idee foarte buna, aducand ceva nou in cursele de vertical”, si-a manifestat bucuria dupa cursa. Podiumul a fost completat de Gyorgy Szabi, din Cluj Napoca, care a trecut linia de sosire la sapte secunde in urma castigatorului, urmat de sportivul din Chisinau, Dumitru Nicolaev, cu un timp final de 24,26.

La feminin, Ingrid Mutter a fost cea mai rapida si a terminat in Top 5 la general. “Am incheiat cursa pe locul 1 la feminin si al 5-lea concurent per total, insa provocarea ramane valabila: aproape am ajuns telescaunul, insa m-a batut la cateva secunde”, a declarat Ingrid Mutter. Tot pe podium s-au clasat si reprezentanta Sibiului, Adriana Plosnita, iar locul III i-a revenit alergatoarei Raluca Trinc, din Arad.

“Run the Lift va deveni o traditie si sunt convins ca va fi un eveniment care va creste si datorita voua!”, a declarat Toma Coconea la festivitatea de premiere a acestui concurs, care si-a propus si a reusit sa promoveze statiunea Parang ca destinatie de vacanta in aceasta iarna. (Mara Ion)

Leave a Reply