ACHITARE! Fostul presedinte al CJ Timis, Titu Bojin, scapa cu fata curata dintr-un dosar de abuz in serviciu si conflict de interese. Instanta de apel a constatat ca raspunderea penala s-a prescris

Curtea de Apel Timisoara a dat verdictul final in dosarul Temadi, in care fostul lider al PSD Timis, Titu Bojin, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si conflict de interese, fiind acuzat ca a favorizat firma familiei sale in raporturile comerciale cu Directia Apelor Banat, unde era director.


Aparat de Onea Gheorghe, un avocat cu mare experienta, Titu Bojin a fost condamnat in prima instanta, de Tribunalul Timis, la doar la 1 an si o luna de inchisoare pentru conflict de interese, in timp ce pentru infractiunea de abuz in serviciu a primit achitare.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au contestat sentinta instantei de fond, insa n-au avut succes nici la Curtea de Apel. Prin decizia pronuntata in data de 14 noiembrie, instanta de apel a mentinut achitarea abuzului in serviciu si, mai mult, a constatat prescrierea raspunderii penale in cazul celor doua infractiuni de conflict de interese.

In consecinta, s-a hotarat incetarea procesului penal fata de Titu Bojin, care, astfel, scapa cu fata curata din acest dosar, in care prejudiciul a fost stabilit la 153.000 de lei.

Reamintim ca, imediat dupa declansarea anchetei in acest dosar, in care au mai fost trimisi in judecata Suici Bata, Cioplea Adrian, Mihalcea Viorel si Gal Aurica Maria, liderul PSD a fost debarcat din functia de la partid, fiind inlocuit de mai tanarul coleg de doctrina social-democrata, Sorin Grindeanu.

Actualmente, Titu Bojin este consilier judetean din partea UNPR/PMP si conduce Administratia Bazinala de Apa Banat. (G.I.)

Leave a Reply