PE SURSE! Biroul de avocatura al Angelei Ciurea, penetrat de SRI. Unul dintre colaboratorii sai a fost ofiter de informatii, cu misiuni in “campul tactic” al instantelor

Invitata la DNA Ploiesti pentru a fi informata ca a dobandit calitatea de suspect pentru favorizarea faptuitorului si fals, iar faptele sale ar avea legatura cu dosarul omului de afaceri Florian Walter si cu perioada in care acesta era urmarit international, procurorul anticoruptie Mihaiela Iorga s-a prezentat la Parchet insotita de aparator.


Avocata Angela Ciurea, care in ultima perioada s-a remarcat prin solutiile strategice obtinute de la instantele de judecata, cum au fost sentinta in dosarul lui Emilian Eva, fost procuror DNA, respectiv 2 ani si 11 luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita si acte de comert incompatibile cu functia, dar si controversata excludere din magistratura a judecatoarei Lavinia Cotofana.

Spre exemplu, ce strategie a adoptat Angela Ciurea, ca aparator al judecatoarei de la Judecatoria Arad, pentru faza contestarii deciziei CSM la Inalta Curte de Casatie si Justitie?

Si-a anuntat clienta ca are un deces in familie, ca i-a murit bunicul, si a plasat-o unui colaborator din biroul sau, avocatul George Pop. Nimic suspect pana aici. Surpriza enorma apare in momentul in care studiem cv-ul avocatului care ar fi trebuit sa asigure substituirea. George Pop a intrat in SRI in 2005, a activat in cadrul Diviziei A, ca ofiter de informatii cu misiuni in campul tactic al Justitiei.

Intre timp, a dat examen si a intrat in Baroul Bucuresti, insa tot mai relationeaza cu fostul sau loc de munca, prin intalniri periodice cu o anumita Mihaela.

Asadar, in timp ce Inspectia Judiciara si-a bazat acuzatiile impotriva Laviniei Cotofana pe suspiciunea ca judecatoarea ar fi ofiter acoperit al SRI in magistratura, avocata Angela Ciurea tocmai s-a gandit sa-i dea o mana de ajutor, la momentul oportun, delegand un fost ofiter de informatii sa o apere.

Nu stim care au fost resorturile unui asemenea gest, insa, daca ne amintim bine, Angela Ciurea, fost adjunct al procurorului sef al DIICOT, a fost exclusa din magistratura si urmare a acuzatiei ca s-a intalnit la Nisa, intr-un restaurant cu geamurile deschise, cu bulgarul Stamen Stanchev, care la vremea respectiva era cercetat de DIICOT pentru spionaj.

“Mi-a pus intrebari specifice despre eventuala implicare a lui Radu Berceanu, Traian Basescu sau Adriean Videanu in afacerile pe care le coordonam eu. Cred ca avea niste informatii, dupa parerea mea, care conduceau spre acestia. I-am spus ca nu stiu nimic”, a declarat la vremea respectiva spionul bulgar, care pana la urma a fost condamnat la 5 ani si doua luni de inchisoare.

Revenind la ancheta DNA Ploiesti in care este vizata Mihaiela Iorga, estimam ca solutia va fi una favorabila. Sau, nu… (V.E.)

Leave a Reply