Balul gorjenilor din Banat a fost onorat cu prezenta de prefectul judetului Gorj, Ciprian Florescu, dar si de alte oficialitati din Oltenia

Fiii Gorjului din Banat si-au dat intalnire, vineri seara, la restaurantul Venue din Timisoara, unde s-a desfasurat traditionalul Bal al Gorjenilor. Un eveniment monden de tinuta, care a fost onorat cu prezenta de insusi prefectul Gorjului, Ciprian Florescu, care a venit insotit de primarul municipiului Tg. Jiu, Marcel Romanescu, si de presedintele Consiliului Judetean Gorj, Cosmin Popescu.


Prezenta importantilor oaspeti din Oltenia a fost discreta, nu s-au rostit discursuri cu tenta politica sau pline de nationalism local, ca in cazul altor asociatii similare din Banat, in schimb politicienii au demonstrat ca sunt foarte buni dansatori, in ton cu majoritatea participantilor la bal. 

Anuntul privind prezenta in sala a celor trei edili din Gorj a fost facut de Nuti Lataretu, celebra artista din Oltenia, care i-a invitat la dans inainte de a canta una dintre melodiile de suflet ale zonei, iar prefectul a inteles aluzia si a condus dansul oficialitatilor, perfect sincronizat cu cel al sponsorilor de onoare, printre care si milionarul timisorean Dumitru Dinulescu.

Printre nasii balului am regasit numeroase VIP-uri din Timisoara, precum medicul Jenel Patrascu, comisarul sef Robert Prohab, Ivona Turnagiu, Cristi Cinca, Claudiu Serban si altii.

Ca un semn ca aceasta actiune mondena, de suflet a gorjenilor din Banat este tinuta in afara politicului, in acest an nu si-a facut aparitia niciun politician de talie nationala din Timisoara, nici macar fostul deputat Ion Raducanu, prezent la toate editiile precedente.

S-a dansat pana dimineata pe melodiile interpretate de Nuti si Vasile Tapota Lataretu, pentru ca braul oltenesc este principalul canal de socializare al fiiilor Gorjului, oriunde s-ar afla. Sa mai spunem ca evenimentul a fost organizat, ca de fiecare data, la modul select de Asociatia Fiii Gorjului in Banat. (Mara Ion)

Leave a Reply