Concurs international de inot la Timisoara! Clubul “Olivia Swim” din nou pe podium, cu trei medalii, prin sportivul Mihai Taran

Concursul international de inot Memorialul „Peter Lovas” gazduit, sambata, de bazinul olimpic al Arenei Aquasport din Timisoara a adunat la start peste 300 de sportivi din Romania, Serbia si Ungaria, care s-au intrecut in probele specifice acestor competitii, respectiv liber, spate, bras si fluture / delfin.


Organizat de Clubul de Inot „Delfin” Timisoara, sub directa indrumare a antrenorului veteran Gheorghe Szuhanek, cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Timis, concursul, aflat la a XV-a editie, a starnit un interes maxim in randul inotatorilor cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, in conditiile in care este vorba despre o competitie de anvergura, unde pot fi intalniti sportivi valorosi din trei tari.

Printre inotatorii care au reprezentat Timisoara la cel mai inalt nivel l-am regasit si pe Mihai Taran, legitimat la Clubul Sportiv “Olivia Swim”, care a castigat nu mai putin de trei medalii, una de argint si doua de bronz.

Prin acest rezultat, micutul sportiv a demonstrat ca paseste pe urmele fratelui sau mai mare, Andrei Taran, in varsta de 10 ani, care, in primavara acestui an, la etapa regionala a Campionatul National de Inot, desfasurata la Oradea, s-a calificat in finala nationala a probei de 200 metri liber.

Sa mai spunem ca Memorialul „Peter Lovas” se organizeaza inca din anul 2000 si reprezinta un omagiu adus fostului campion national la stilul fluture, care a pus bazele inotului de inalta performanta din Timisoara.

„Ca sportiv a activat la Clubul ILSA, probele sale preferate fiind brasul si fluturele. In perioada armatei a activat la Clubul CCA Bucuresti, unde a devenit si antrenor, in urma unui curs de profil. Intors la Timisoara, a pus bazele inotului de mare performanta din capitala Banatului, apogeul fiind calificarea elevului sau Lacsi Koszta la Jocurile Olimpice din Mexico City, in anul 1968. In anul 1970, fiind in Austria, a decis sa nu mai revina in tara, ulterior stabilindu-se in orasul Freiburg, din Germania. S-a stins din viata in ianuarie 2000″, ne-a comunicat Gheorghe Szuhanek, unul dintre discipolii celebrului inotator timisorean.

Referindu-se la Memorialul „Peter Lovas”, mai spune ca multi sportivi s-au lansat la acest concurs, devenind sportivi valorosi in tarile lor, unii participand la campionate europene, mondiale sau jocuri olimpice… (Carla Radulescu)

Leave a Reply