CASETA MARTOR! Reactia unui procuror civil dupa ce a vazut inregistrarea video cu politistii si jandarmii din Timisoara in timp ce loveau doi tineri nevinovati: “Astia trebuiau arestati imediat!”

Ancheta in dosarul politistilor si jandarmilor din Timisoara acuzati ca au batut cu bestialitate doi tineri nevinovati, pe care i-au confundat cu un infractor periculos, a intrat in linie dreapta, gratie unei filmari extrem de sugestive care a intrat in posesia procurorilor.


Asa-zisa caseta martor a fost adusa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara de un localnic din Urseni si contine imagini zdrobitoare surprinse de camerele de supraveghere instalate pe un imobil din apropierea locului in care s-a consumat prima parte a incidentului.

“Nu mai exista nici o indoiala ca cei doi tineri au fost batuti cu bestialitate de brutele de politisti si jandarmi. Se vede foarte clar cum sunt loviti fara mila. Nu stim ce se mai asteapta, astia trebuiau arestati imediat”, a fost prima reactie a unui procuror civil, vizibil afectat emotional dupa ce a vazut scenele de groaza.

Inregistrarea a fost trimisa rapid procurorilor de la Parchetul Militar Timisoara, care, in baza imaginilor, au decis extinderea cercetarilor si fata de participantii la misiune care au asistat pasiv la abuzul violent al colegilor.

Astfel, trei politisti si un jandarm sunt acuzati de purtare abuziva si vatamare corporala, lipsire de libertate in mod ilegal, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, in timp ce alti trei jandarmi si un politist vor raspunde penal pentru complicitate la purtare abuziva.

Urmeaza audierea celor doua victime, in momentul in care va fi posibil din punct de vedere medical, iar declaratiile lor vor contribui, cu siguranta, la conturarea gradului de implicare a celor opt faptuitori in batalia de la Urseni. Cercetarile in cauza sunt efectuate cu sprijinul lucratorilor din cadrul IGPR – Directia de Investigatii Criminale. (G.I.)

Leave a Reply