Comunicat! Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, o zi de mare insemnatate pentru istoria noastra. La multi ani, Romania!

Ziua Nationala a Romaniei constituie un bun prilej pentru politicienii din Timis sa aduca un omagiu fauritorilor Marii Uniri si sa adreseze urari electoratului, cum este si cazul liderului organizatiei judetene a PMP, deputatul Cornel Mircea Samartinean. Publicam in totalitate comunicatul primit la redactie.


La data de 1 Decembrie 2017 sarbatorim 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Pentru toti romanii, Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 semnifica implinirea idealului romanesc de a trai liberi intr-un singur stat national unitar si reprezinta totodata prilejul de a ne indrepta gandurile, cu recunostinta, catre inaintasii nostri care au luptat si s-au jertfit pe campurile de lupta pentru realizarea acestui ideal.

De aceea, se cuvine ca in aceasta zi sa aducem un omagiu celor care au desavarsit, prin patriotismul si jertfa lor, Marea Unire de la 1918, o zi de mare insemnatate pentru istoria noastra.

Sarbatoarea de la 1 Decembrie reprezinta unul dintre cele mai importante momente ale istoriei romanilor, un eveniment caruia ii datoram identitatea noastra nationala, valorile si spiritul unitar.

Suntem cu totii responsabili de viitorul societatii romanesti si, de aceea avem datoria si obligatia sa transmitem generatiilor viitoare dezideratele pentru care au luptat generatia care a infaptuit Marea Unire, acelea de a trai intr-o singura patrie.

Astazi Romania este un stat national, suveran, unitar, independent si indivizibil, o democratie constitutionala, stat membru al Uniunii Europene si al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord.

In ciuda opiniilor politice diferite, nimeni nu poate sa afirme faptul ca, in Romania de azi, libertatea de exprimare, asociere si cea individuala nu sunt garantate si incurajate de statul roman.

Patria nu reprezinta doar o locatie pozitionata pe harta lumii. Patria este un sentiment. De aceea, celebrarea zilei de 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei va ramane pentru  intotdeauna un prilej de mare bucurie, de sarbatoare, un prilej de mandrie a neamului romanesc.

La multi ani Romania! La multi ani romani, oriunde v-ati afla! (I.P.)

 

Leave a Reply