FARA FRONTIERE! Canada a eliminat vizele pentru romani, cadoul primit de Ziua Nationala! Sederi de maximum 6 luni in scop turistic, pe baza oricarui pasaport romanesc valabil

Ministerul Afacerilor Externe a facut marele anunt: incepand cu data de 1 decembrie 2017, de la orele 16 (ora Romaniei), cetatenii romani vor beneficia de posibilitatea de a calatori in Canada fara vize, pentru sederi de maxim 6 luni in scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunostintelor sau pentru prospectarea oportunitatilor de afaceri), pe baza oricarui pasaport romanesc valabil.


Ministerul Afacerilor Externe saluta decizia autoritatilor canadiene de liberalizare a regimului de vize pentru cetatenii romani, decizie care incununeaza demersurile diplomatice sustinute din ultimii ani, la nivel bilateral romano-canadian, precum si in format trilateral, cu participarea Comisiei Europene.

Conform regimului aplicabil resortisantilor tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare in Canada, cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca pe calea aerului spre Canada, pentru sedere sau tranzit, trebuie sa obtina in prealabil o Autorizatie de calatorie electronica (Electronic Travel Authorization – eTA).

Autorizatia de calatorie electronica eTA se va putea obtine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Aplicatia aferenta va deveni disponibila pentru cetatenii romani numai din data de 1 decembrie 2017, de la orele 16 (ora Romaniei).

In consecinta, cetatenii romani care si-au planificat zboruri directe cu destinatia Canada, cu decolare inainte de ora respectiva, nu vor putea obtine eTA anterior imbarcarii si nu vor putea intra in Canada decat in baza unei vize valabile, chiar daca avionul va ateriza pe teritoriul canadian ulterior orei specificate.

Cetatenii romani care intentioneaza sa intre in Canada pe cale terestra (rutiera / feroviara) sau maritima (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croaziera) trebuie sa detina doar un pasaport valabil, fara a mai fi necesara obtinerea eTA. (M.I.)

Leave a Reply