Greu de condamnat! Apelul politistului de la DIICOT Timisoara judecat pentru luare de mita a bulversat Curtea de Apel Alba Iulia. Pronuntarea deciziei finale, amanata pentru a III-a oara

Apelul agentului de politie Nicu Fiat Mihaitoaia, detasat la DIICOT Timisoara, impotriva condamnarii la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita, pare sa fi bulversat de-a binelea Curtea de Apel Alba Iulia.


In conditiile in care solutia Tribunalului Timis a fost contestata si de procurorii anticoruptie, care au fost nemultumiti de cuantumul pedepsei hotarate de instanta de fond, decizia finala in acest dosar se anunta cu atat mai dificila pentru magistrati.

Astfel, dupa ce toti fanii lui Nicu Mihaitoaia, printre care si persoane din conducerea Tribunalului Timis, au asteptat cu sufletul la gura decizia din apel, la termenul din 14.11.2017 s-a anuntat amanarea cu doua saptamani a pronuntarii.

Interesul fanilor, dar si a agentului de politie, a atins cote maxime la termenul din 29.11.2017, cand trebuia sa se decida daca condamnatul va face sarbatorile acasa sau dupa gratii. Nici de aceasta data n-a venit verdictul final, judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia anuntand, sec, o a III-a amanare a pronuntarii pentru data de 13.12.2017.

Nu stim daca aceasta zi va fi cu ghinion sau cu noroc pentru Nicu Mihaitoaia, insa este clar ca in jurul acestui caz se resimt presiunile venite din interiorul sistemului, daca si in dosarele cu infractiuni surprinse in flagrant, clar si edificator, este atat de greu de impartit dreptatea.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, in perioada septembrie – octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu, in calitate de agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, delegat sa desfasoare acte de urmarire penala intr-o cauza penala a DIICOT Timisoara, a pretins de la o persoana cercetata in dosarul respectiv, prin intermediul inculpatei Mariscas Florentina (condamnata si ea la 3 ani de inchisoare cu suspendare), suma de 15.000 euro.

Banii au fost pretinsi pentru ca, in schimb, agentul de politie sa faciliteze obtinerea unei situatii favorabile pentru persoana cercetata. Dupa mai multe negocieri, suma finala a fost stabilita la 13.000 euro, din care inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit in mai multe transe 5.600 euro.

La data de 17 octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit o alta transa de 7.000 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. (G.I.)

One thought on “Greu de condamnat! Apelul politistului de la DIICOT Timisoara judecat pentru luare de mita a bulversat Curtea de Apel Alba Iulia. Pronuntarea deciziei finale, amanata pentru a III-a oara

  1. Dacă si la individul ăsta , probele nu sunt clare, atunci despre ce mai vorbim dna judecător?

Leave a Reply