PE SURSE! Desi a fost cercetat intr-un dosar de furt, un agent de politie din Timisoara a fost avansat in functia de sef de schimb

In ciuda acuzatiilor venite din partea procurorilor DIICOT, care reclama faptul ca unii lucratori din cadrul IPJ Timis au conexiuni in lumea interlopa, furnizand informatii din dosarele aflate in lucru, deocamdata nu au fost anuntate masurile de identificare si anihilare a “sifoanelor”.


Mai cu seama ca unele operatiuni pregatite din timp esueaza lamentabil, cum s-a intamplat si in cazul hotilor de lux, care, in vara, au fost anuntati din timp ca urmeaza sa fie retinuti si au disparut din tara.

“Din investigatiile efectuate a rezultat ca inculpatul Pinter Gratian Ioan a stabilit, de-a lungul timpului, diferite contacte cu anumiti lucratori de politie din cadrul IPJ Timis, pe care si i-a fidelizat in timp, prin oferirea de bani si alte bunuri, cu scopul de a putea obtine, prin intermediul acestora, diferite informatii de care avea nevoie in activitatea infractionala, fie din bazele de date ale politiei, fie referitoare la posibile anchete penale care îl vizeaza”, au transmis procurorii DIICOT Timisoara, recent, dupa ce au prins in flagrant patru hoti din locuinte.

Asadar, in locul unor masuri de izolare a politistilor vulnerabili in relatia cu exponentii lumii interlope, care pot compromite orice ancheta, o informatie venita pe surse din cadrul IPJ Timis contureaza ideea ca “oamenii potriviti” sunt avansati exact in “locurile potrivite”.

Astfel, un agent de politie care a fost cercetat pentru furt, dupa ce a sustras un card bancar de la un sofer oprit in trafic si a incercat sa scoata bani de la bancomat, a fost recompensat cu functia de sef de schimb la una dintre sectiile de Politie din Timisoara.

“Colegul sau de echipaj a demisionat dupa acel eveniment. In schimb, actualul sef de schimb a reusit sa scape nepedepsit, iar acuzatiile impotriva sa clasate, dupa ce persoana vatamata a renuntat la acuzatii si a declarat ca, de fapt, ea a oferit cardul politistului si l-a rugat sa-i scoata o suma de bani de la bancomat. Daca acest tip de profil infractional nu este suficient pentru sefii IPJ Timis pentru a lua masuri de izolare a politistului, de numire in functii unde sa nu aiba acces la informatii clasificate sau contact cu publicul, atunci ne putem gandi la premeditarea acestor avansari in functii. Omul potrivit, la locul potrivit si toata lumea este fericita!”, ne-a dezvaluit un lucrator de politie.

Reamintim ca, in mai 2017, Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat definitv la un an si jumatate de inchisoare pe agentul sef principal Lucian Maxin, de la Sectia 1 Timisoara, tocmai pentru ca furniza ponturi din dosare hotilor de locuinte din Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply