Avocat trimis in judecata pentru complicitate la santajarea unui director din Timisoara! A intocmit o conventie prin care agresorii se obligau sa nu mai ameninte victima daca primesc 20.000 de euro

Procurorii DNA Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor Ionut-Bogdan Sas si Alina Patricea Libotean, acuzati de savarsirea infractiunii de santaj, dar si a lui Emil Blaga, la data faptei avocat in cadrul Baroului Maramures, pentru complicitate la santaj, potrivit unei sinteze a DNA privind dosarele solutionate in decembrie 2017.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in intervalul 21 decembrie 2016 – 16 martie 2017, inculpatii Sas si Libotean, beneficiind de ajutorul avocatului, au exercitat acte de violenta fizica asupra unei persoane (parte vatamata) si au amenintat-o cu divulgarea unei imprejurari care i-ar fi afectat imaginea in fata familiei si la locul de munca.

“Inculpatii au procedat in aceasta maniera cu scopul de a constrange persoana respectiva la plata unei sume de 20.000 de euro, lucru pe care aceasta l-a si facut in data de 16 martie 2017, cand s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. In acelasi context, inculpatul Blaga Emil, in calitatea mentionata mai sus, desi a cunoscut ca inculpatii au obtinut consimtamantul partii vatamate prin violente si amenintari, a procedat la intocmirea unei conventii din care rezulta ca, in schimbul celor 20.000 euro, nu se vor mai exercita amenintari asupra persoanei respective”, se arata in comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply