Dosarul politistului pedofil, preluat de procurorii Parchetului General! Ancheta a fost extinsa, fiind verificate alte 15 agresiuni sexuale ramase cu AN comise in ultimii ani

Parchetul General a confirmat, oficial, ca a preluat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti ancheta in dosarul in care politistul Eugen Stan este acuzat ca a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Bucuresti, in conditiile in care anchetatorii verifica alte 15 dosare de agresiuni sexuale, comise in ultimii ani, ramase cu autor necunoscut.


In cursul zilei de astazi, 10 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a dispus prin ordonanta, preluarea de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la Parchetul de pe langa Tribunalul București, a cauzei privind savarșirea a trei infractiuni de agresiune sexuala de catre inculpatul Eugen Stan, precum și a unei infractiuni de perversiune sexuala. 

De asemenea, prin aceeași ordonanta a procurorului general a fost preluat și un dosar instrumentat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, in care a fost inceputa urmarirea penala in rem sub aspectul savarșirii unei infractiuni de agresiune sexuala, dosar constituit in urma unei plangeri datand din anul 2016.

Preluarea celor doua dosare in vederea efecturarii urmaririi penale de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie și Justitiei are ca temei necesitatea verificarii tuturor faptelor cu un mod de operare asemanator comise pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne pe care o are inculpatul Stan Eugen, complexitatea celor doua cauze data de numarul mare al persoanelor vatamate, de multitudinea probelor care trebuie administrate si de varietatea mijloacelor de proba, precum si impactul deosebit creat in societate prin comiterea unor asemenea fapte.

Din ordonanta de preluare a celor doua cauze rezulta ca in ceea ce privește savarșirea a doua dintre infractiunile de agresiune sexuala, acestea au fost comise impotriva a doi minori, in varsta de 5, respectiv de 9 ani, pe data de 5 ianuarie 2018, intr-un lift al unui bloc situat in cartierul Drumul Taberei din București, procurorii dispunand punerea in mișcare a actiunii penale pe data de 8 ianuarie 2018. In urma cercetarilor efectuate in dosarul deschis in acest sens, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au mai dispus, tot pe data de 8 ianuarie 2018, extinderea urmaririi si a actiunii penale fata de inculpatul Stan Eugen sub aspectul comiterii unei a treia infractiuni de agresiune sexuala, pe data de 22 octombrie 2012, tot in liftul unui imobil din București, victima fiind, de asemenea, o minora, in varsta de 7 ani.

In aceeași cauza, pe data de  26 octombrie 2012, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de autor necunoscut, sub aspectul savarsirii infractiunii de perversiune sexuala. Procurorii au retinut ca, pe data de 2 noiembrie 2009, o minora de 14 ani a fost victima agresiunii unui barbat, in timp ce se afla in scara unui bloc din București.

In ceea ce privește dosarul preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, mentionam ca fost inceputa urmarirea penala in rem, la data 10 decembrie 2016, sub aspectul infractiunii de agresiune sexuala, prev. fapta fiind comisa in incinta scarii unui bloc din sectorul 5. Dosarul s-a constituit ca urmare a plangerii persoanei vatamate, intre persoanele banuite de comiterea acestei fapte aflandu-se inculpatul Stan Eugen.

Totodata, precizam ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie și Justitie a fost informat de catre IGPR in vederea initierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrarilor penale in care este cercetat inculpatul Stan Eugen și dispunerea de masuri legale, in functie de rezultat”, se arata in comunicatul Parchetului General.

Reamintim ca, ieri, magistratii Judecatoriei Sectorului 6 au decis arestarea preventiva pe 30 de zile a politistului pedofil. (V.E.)

Leave a Reply