SOCANT! Inca un procuror DNA prins beat la volan! Eugen Stoina s-a urcat baut in masina personala si a comis un accident rutier. VEZI valoarea incredibila a alcoolemiei

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii avizul pentru revocarea din functie a procurorului Eugen Stoina.


Procurorul din structura centrala a DNA a provocat, joi, 11 ianuarie, la ora 15, un accident rutier soldat cu ranirea victimei. Aflat in concediu, Eugen Stoina, fost sef al DNA Bucuresti, s-a urcat la volan desi consumase bauturi alcoolice.

In conformitate cu notificarea facuta de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 11 ianuarie 2018, ora 19,30, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect un accident rutier in care a fost implicat un autoturism care apartine si care era condus de procurorul Stoina Eugen. Accidentul s-a produs in Bucuresti la data de 11 ianuarie 2018, in jurul orei 15, iar in urma impactului nu au rezultat victime care sa fie spitalizate.

Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul ca cel care a produs accidentul de circulatie, prin aceea ca nu a pastrat distanta regulamentara intre vehicule, este procurorul Stoina Eugen si ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Precizam ca in ziua producerii accidentului, acesta se afla in concediul legal de odihna pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de seful de sectie.

Avand in vedere aceste imprejurari, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis in aceasta seara, catre Sectia pentru Procurori a C.S.M., solicitarea de aviz in vederea revocarii domnului Stoina Eugen din functia de procuror D.N.A., in conformitate cu dispozitiile art. 87 alin. 8 rap. la art. 87 alin. 2 din Legea 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

De precizat ca, dupa cazul procurorului Ciprian Dorobantu, de la DNA Timisoara, care a fost ridicat beat de acasa, in 2015, dupa ce a facut scandal la o intersectie din oras, Eugen Stoina este al doilea magistrat care pune Parchetul anticoruptie intr-o asemenea situatie jenanta. (V.E.)

UPDATE! Potrivit informațiilor publicate de Sursazilei, procurorul Eugen Stoina avea o alcoolemie de 3,2 la mie. Aceasta valoare este una uriasa si contureaza ideea ca magistratul anticoruptie era aproape de coma alcoolica. De altfel, se pare ca in ciuda faptului ca accidentul a fost unul fara urmari grave, politistii l-au gasit pe Stoina dormind cu capul pe volan si fata plina de sange.

Leave a Reply