CLANUL SPAGILOR! 11 avocati din Baroul Timis, invitati la DNA. Audieri in cel mai exploziv dosar de coruptie din ultimii ani

DNA Timisoara reincepe in forta activitatea de combaterea a infractiunilor de coruptie, la inceput de 2018, astfel ca, pentru termenul de marti, 16 ianuarie, au fost invitati la Parchet nu mai putin de 11 avocati din Baroul Timis.


Este vorba despre decanul Sergiu Stanila, alaturi de alti aparatori cu experienta in cauzele penale, precum Ionut Pasca, Fanu-Moca Adrian, Florin Kovacs, Cosmin Bolosin, Daniel Sabou, Camelia Taranu, Diana Pavel, Laurian Grigorescu, Bogdan Vonica si Mioara Vaduva, care, daca onoreaza invitatia procurorului-sef Adrian Golban, vor avea ocazia sa-l “toace” cu intrebari pe martorul-cheie din cel mai complex dosar de coruptie aflat pe rolul DNA Timisoara. 

Comisarul sef Cosmin Canavea, denuntatorul si colaboratorul procurorilor in dosarul de spaga in care sunt cercetati fostul inspector sef al IPJ Timis, comisarul sef Sorin Muntean, fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, comisarul sef Pavel Dumitru, Marin Balc, avocat in Baroul Timis, si Iulian Bot, liderul clanului Viscol din Lugoj, va fi audiat de procurori in prezenta aparatorilor din dosar, astfel ca va fi nevoit sa raspunda si la intrebarile avocatilor.

Asta, in cazul in care procurorul de caz va permite aparatorilor sa interactioneze cu martorul…  Reamintim ca, in data de 19.06.2015, comisarul sef Florin Cosmin Canavea s-a decis sa denunte grupul infractional din care faceau parte cei patru inculpati, iar ulterior a purtat tehnica de inregistrare pentru obtinerea de probe.

„Colaboratorul cu identitate reala Canavea Cosmin Florin – ofiter de politie judiciara din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timiş – Serviciu de Investigare a Criminalitatii Economice, nu a realizat de la inceput care au fost intentiile  fostului sef al I.P.J Timis Muntean Petru Sorin si ale sefului sau Pavel Dumitru. Astfel, pe parcurs, cand a observat interesul major al celor doi de a-l ajuta pe faptuitorul Bot Iulian, a inteles ca se afla in fata unui caz de coruptie, fapt pentru care a sesizat organele de cercetare penala. Inregistrarile audio efectuate cu mijloace proprii au confirmat ipoteza presupusa, aceea ca intre Muntean Petru Sorin si Pavel Dumitru a existat anterior o intelegere spre a-l favoriza pe faptuitorul  Bot Iulian”, se mentioneaza intr-un referat al DNA. (G.I.)

Leave a Reply