TAXE PENALE! Avocat banatean condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare si interzicerea exercitarii profesiei! Justitia si-a facut datoria, desi acesta este finul unui sef din serviciile secrete

Trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara pentru savarsirea mai multor infractiuni de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, dupa ce au falsificat sute de chitante privind achitarea unor taxe de timbru si au incasat banii de la clienti, avocatii Lucian Cristian Teodor si sotia sa, Roxana Teodor, ambii din Baroul Caras-Severin, au fost condamnati definitiv la inchisoare.


Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa pastreze pedepsele aplicate de prima instanta, respectiv cate 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru fiecare si plata sumei de 275.418 lei catre omul de afaceri Ion Pietraru, cu titlu de despagubiri civile, dar si 57.829,15 lei catre Primaria Caransebes.

Mai mult, magistratii Curtii Supreme au hotarat sa-i interzica inculpatului Lucian Cristian Teodor sa-si exercite profesia de avocat pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Totodata, pe durata termenului de incercare va trebui sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii la Primaria Caransebes sau AJOFM Caras-Severin.

Cu siguranta, va urma un proces de pretentii, intrucat sotii Teodor au inselat atat de multi clienti, incat in 2014 a luat fiinta Asociatia Clientilor Pagubiti de Cabinetul de Avocatura Lucian Cristian Teodor si Asociatii. Deocamdata, nu se stie daca pagubitii vor apela la acelasi avocat care l-a reprezentat pe Ion Pietraru, in conditiile in care, doar pentru prestatia sa din acest dosar, a incasat un onorariu de 53.520 lei.

De remarcat ca justitia si-a facut datoria in acest dosar, desi a existat riscul unor presiuni venite dinspre “statul paralel”, in conditiile in care nasul de cununie a celor doi avocati este comisarul sef Vasile Ciobotea, seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Caras-Severin. (G.I.)

One thought on “TAXE PENALE! Avocat banatean condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare si interzicerea exercitarii profesiei! Justitia si-a facut datoria, desi acesta este finul unui sef din serviciile secrete

  1. Domnu’ Arpi, dl mihaita Pașca aveti cuvântul, cum e posibil asa ceva, o asemenea nedreptate clientului vostru LCI ! Sper ca ve ti face plangere la CEDO, nu se poate sa o lasati asa! E un abuz fara margini!

Leave a Reply