TRAFIC! Ce infractiune comiti daca ajuti un cetatean chinez sa intre fraudulos in Romania? 4 calauze trimise in judecata de Tribunalul Timis

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus la data de 25.01.2018, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor Podac Mihai, Balint Valerian Constantin si Guguta Grigore sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, precum si a inculpatului Ghiciuc Didi sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de migranti si trecere frauduloasa a frontierei de stat.


Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca, in noaptea de 03/04.12.2017, inculpatii Podac Mihai si Balint Valerian Constantin au preluat dintr-o locatie situata pe teritoriul Serbiei, in orasul Belgrad, un cetatean de nationalitate chineza, pe care l-au transportat cu un autovehicul intr-o alta localitate din tara vecina,in apropierea frontierei de stat cu Romania.

In aceeasi noapte, inculpatii Guguta Grigore si Ghiciuc Didi, in urma unei intelegeri prealabile cu ceilalti doi tovarasi, s-au deplasat din Romania pe teritoriul Serbiei, in locatia in care se aflau cetateanul de nationalitate chineza si coinculpatii Podac Mihai, Balint Valerian Constantin.

Din locatia respectiva, inculpatul Ghiciuc Didi l-a preluat pe cetateanul chinez si l-a indrumat si calauzit in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, sens in care inculpatul Ghiciuc Didi a trecut fraudulos impreuna cu cetateanul chinez frontiera de stat din Serbia in Romania. La scurt timp, cei doi au fost depistati de catre politistii de frontiera din Jimbolia, judetul Timis.

Toti cei patru inculpati au savarsit faptele in scopul de a obtine foloase patrimoniale, sens in care fiecare dintre acestia urma sa primeasca diferite sume de bani pentru introducerea ilegala in Romania a cetateanului chinez.

Dosarul a fost trimis spre competenta soluţionare Tribunalului Timiş. (V.E.)

 

Leave a Reply