RECHIZITORIU! Politistii batausi din Timisoara, trimisi in judecata de Parchetul Militar. “Victima, care era imobilizata prin incatusare cu mainile la spate, a fost proiectata pe asfalt”

Procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara au finalizat cercetarile in dosarul politistilor batausi si au dispus trimiterea in judecata a patru inculpati, toti aflati in stare de arest la domiciliu.


Este vorba despre subcomisarul Ticu Darin si agentii Necula Marius-Gelu si Gruber Alexandru, lucratori in cadrul IPJ Timis, acuzati de purtare abuziva si vatamare corporala, dar si Gavrila Alexandru-Eugen, jandarm in cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, acuzat, de asemenea, de purtare abuziva si vatamare corporala.

In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

In cursul zilei de 22 noiembrie 2017, pe raza localitatilor Urseni – Mosnita Noua din judetul Timis, in timpul unei operatiuni de prindere a unui urmarit general, un autoturism in legatura cu care exista suspiciunea ca ar fi utilizat de acesta a fost oprit in trafic de catre dispozitivele angrenate in misiune. Dupa somatiile verbale ale politistilor, cele doua persoane ce se aflau in masina – nefiind nici una urmaritul general, au fost imobilizate de politisti, ulterior asupra lor exercitandu-se actiuni violente de catre cei patru inculpati.

In mod concret, una dintre victime a fost lovita cu putere in mod repetat cu piciorul, de catre inculpatul Gavrila Alexandru Eugen, in timp ce era imobilizata.

Totodata, inculpatul Ticu Darin a imobilizat una dintre persoanele vatamate si apoi a lovit-o repetat cu pumnul, precum si cu un baston metalic, iar pe cealalta victima, care era deja imobilizata prin incatusare cu mainile la spate si fusese deja lovita de alti inculpati, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, inculpatul Necula Marius a lovit in mod repetat cu picioarele una dintre persoanele vatamate, in timp ce aceasta era intinsa pe sol si imobilizata, iar ulterior a ridicat victima si a proiectat-o violent cu fata de asfalt. Fata de cea de-a doua persoana vatamata, inculpatul Necula Marius a aplicat lovituri dure ai repetate cu picioarele, in zona mediana si superioara, in timpul procedurii de imobilizare la sol, dar si cu pumnul in zona fetei.

La violentele exercitate asupra soferului si pasagerului din autoturismul oprit a participat si inculpatul Gruber Alexandru, care a lovit cu pumnii si cu un baston telescopic o persoana vatamata. Inculpatul Gruber Alexandru a lovit cu bastonul telescopic, in zona membrelor inferioare, si a doua persoana vatamata, in timp ce aceasta era intinsa pe sol si imobilizata de un alt inculpat.

Ulterior comiterii actelor de violenta de catre cei patru inculpati, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o sectie de politie din Timisoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravarii starii de sanatate, cele doua victime au fost internate la spital, fiind supuse interventiilor chirurgicale de urgenta.

Potrivit evaluarilor medico-legale efectuate, cele doua victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu si/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de ingrijiri medicale si le-au pus viata in primejdie, una suferind si pierderea unui organ (splina).

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis. (G.I.)

One thought on “RECHIZITORIU! Politistii batausi din Timisoara, trimisi in judecata de Parchetul Militar. “Victima, care era imobilizata prin incatusare cu mainile la spate, a fost proiectata pe asfalt”

Leave a Reply