EXPLOZIV! Un fost avocat din Timisoara, numit la conducerea structurii centrale a DNA care combate coruptia in randul militarilor

Dupa lasarea la vatra a procurorului Lucian Papici, care a revenit la Tribunalul Timis, in septembrie 2015, dupa 13 ani de activitate in structura centrala a DNA, un alt timisorean a fost inregimentat intr-o functie importanta in unitatea de parchet condusa de Laura Codruta Kovesi.


Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in ultima sedinta, avansarea procurorului colonel Florin Popescu in functia de sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul DNA.

Aceasta promovare in functie vine la doar doi ani dupa ce Florin Popescu a incercat sa revina acasa, solicitand CSM eliberarea din functia de procuror militar si numirea in functia de judecator militar la Tribunalul Militar Timisoara.

Desi indeplinea conditiile de admisibilitate, cererea formulata in 3 noiembrie 2015 a fost respinsa, dupa ce Ministerul Apararii Nationale a comunicat CSM ca niciunul dintre cele doua posturi de executie vacante de la Tribunalul Militar Timisoara nu este finantat.

In februarie 2016, Florin Popescu a avut o noua tentativa de a scapa de haina de magistrat militar, depunandu-si candidatura la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Din nou, incercarea sa a esuat, in conditiile in care nu indeplinea conditia de 15 ani vechime in magistratura.

De altfel, traseul in magistratura a fostului avocat in Baroul Timis, incompatibil din ianuarie 2004, a fost unul extrem de vijelios.

Dupa stagii la instantele locala si cea judeteana, a ajuns judecator la Curtea de Apel Timisoara, unde a solutionat dosare complexe, cum a fost si cel al mafiei imobiliare tiganesti condusa de Ionel Carpaci. In 21 mai 2013, CSM a aprobat trecerea judecatorului timisorean in functia de procuror militar la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Ulterior a facut trecerea la DNA, nu inainte de a “bifa” functia de procuror militar adjunct al Sectiei Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa plecarea la pensie a generalului Alexandru Ion. Sa mai spunem ca, in 2011, Florin Popescu a incercat sa intre, fara succes, in Inspectia Judiciara. (G.I.)

Leave a Reply