DEFINITIV! Comisarul sef Gheorghe Jurca a pierdut procesul de 100.000 de euro internat unui jurnalist din Timisoara. In apel, s-a incercat provocarea unuia dintre judecatori la un act de “razbunare”

Dupa aproape trei ani de dezbateri aprinse prin salile de judecata, cu politisti si avocati chemati la bara in calitate de martori, comisarul sef Gheorghe Jurca, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, a trebuit sa se recunoasca invins in procesul de presa intentat unui jurnalist de la Impact Press.


Deranjat de o serie de dezvaluiri incomode din activitatea sa de ofiter la Economic, Gheorghe Jurca a sesizat instantele de judecata si a solicitat despagubiri in valoare de 100.000 de euro.

Spre surprinderea sa, prima instanta locala a admis o lista cu martori de lux, care au confirmat informatiile aparute in presa, astfel ca, rand pe rand, au fost citati la bara atat chestorul de politie Ion Mirescu, fostul inspector sef al IPJ Timis, cat si adjunctul sau, comisarul sef Dan Stoicanescu, care au relatat imprejurarile in care Gheorghe Jurca a fost la un pas sa-si agreseze superiorul, pe comisarul sef Pavel Dumitru.

De altfel, incidentul a fost descris cu lux de amanunte chiar de fostul sef al Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice, Pavel Dumitru, care a dezvaluit ca, la un moment dat, dupa o discutie mai aprinsa cu Gheorghe Jurca, a fost nevoit sa se refugieze in biroul unei colege de la IPJ Timis pentru a se proteja de furia subalternului sau.

Prin decizia Judecatoriei Timisoara, pronuntata in iulie 2017, actiunea si pretentiilor exagerate formulate de politist au fost respinse, iar acesta a fost obligat la plata cheltuielilor de judecata, inclusiv a onorariului datorat avocatului Florin Kovacs, care a asigurat apararea jurnalistului.

Situatia s-a repetat si in apel, la Tribunalul Timis, desi avocatul Marek Kasai a incercat sa provoace “razbunarea” uneia dintre judecatoarele din complet, dezvaluind ca, in urma cu cativa ani, jurnalistul i-ar fi criticat, intr-un articol, cuantumul despagubirilor dispuse intr-un dosar civil. Judecatoarea Diana Busca nu s-a lasat atrasa in aceasta capcana avocateasca si, impreuna cu colega sa de complet, a evaluat obiectiv probele pro si contra, in final hotarand respingerea apelului declarat de Gheorghe Jurca.

De altfel, la primul si ultimul termen de judecata din apel, jurnalistul a depus la dosar o alta dovada a agresivitatii politistului, care l-a amenintat si fost la un pas sa-l loveasca pe un alt coleg din cadrul IPJ, ofiter tot la Economic, care a si depus o plangere la Parchet.

La vremea respectiva, procurorul a decis neinceperea urmaririi penale si aplicarea doar a unei amenzi, intrucat “actiunea agresiva a avut intensitate mica si consecintele traumatice au fost minimale, persoana vatamata a avut o atitudine provocatoare, faptuitorul nu are antecedente penale, iar din modul concret in care s-au derulat evenimentele dintre cele doua parti, nu se poate retine ca fapta prezinta gradul de pericol social ala unei infractiuni”. (G.I.)

One thought on “DEFINITIV! Comisarul sef Gheorghe Jurca a pierdut procesul de 100.000 de euro internat unui jurnalist din Timisoara. In apel, s-a incercat provocarea unuia dintre judecatori la un act de “razbunare”

  1. Poate daca Ghita Jurca l-ar fi batut pe Dumi Pavel acestuia din urma ii venea mintea la cap si nu mai ajungea un penal ( ca papagal oricum era…) cerand si luand spaga de la interlopii din Lugoj…

Leave a Reply