DESCINDERE! Casa de prostitutie din Timisoara, evacuata de politistii BCCO. Fetele minore erau racolate de la un centru de plasament

O retea de prostitutie a fost destructurata de politistii de la Combaterea Crimei Organizate Timisoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT, dupa o monitorizare de cateva luni, urmata, zilele trecute, de o descindere soldata cu retinerea a sapte persoane.


Afacerea a fost pusa pe picioare de membrii unei familii din Maramures, stabilita la Timisoara si pornita in cautarea de tinere care sa accepte sa se prostitueze. In scurt timp au inceput sa racoleze fete minore din Centrul “Casa Noastra” din Zagujeni, judetul Caras- Severin, pe care le plasau clientilor din Timisoara pentru prostitutie. O partida de amor costa 250 de lei, iar majoritatea banilor intrau in contul proxenetilor.

Anchetatorii sustin ca o tanara in varsta de 17 ani, din familie, s-a imprietenit cu fetele din centrul de plasament, le-a castigat increderea, si se ocupa cu racolarea acestora.

In urma descinderilor, politistii i-au saltat pe toti cei sapte membri ai filierei, sub acuzatia de constituire de grup infractional organizat si trafic de persoane. Patru dintre proxeneti au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva si au primit mandat pe cate 30 de zile. Conform datelor obtinute de anchetatori, in cursul anului trecut, cel putin 8 fete minore au cazut victime acestei retele de prostitutie.

Reamintim ca, in noiembrie 2016, o copila care era inregistrata la Centrul de Plasament din Zagujeni s-a sinucis, in timp ce era in apartamentul unui barbat in varsta de 60 de ani, aruncandu-se de la ultimul etaj al unui bloc din Caransebes. (V.E.)

Leave a Reply