Student repetent la Politehnica, profesor asociat la Universitate! Fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea va preda cursuri de Securitate globala studentilor din Timisoara

Fostul prim-adjunct al sefului SRI, generalul Florian Coldea va sustine conferinte sau cursuri la masteratul de Studii de Securitate Globala la Universitatea de Vest Timisoara (UVT). Dupa ce a plecat de la SRI, Coldea a luat la rand universitatile, intai optand pentru Cluj-Napoca, apoi pentru orasul studentiei sale esuate, Timisoara.


Paradoxal, Florian Coldea a plecat student repetent de la Politehnica si se intoarce pe post de profesor la Universitate.

Conform biografiei sale secrete, dupa absolvirea Liceului Industrial nr. 11 din Arad, la seral, prima sa tentativa de a obtine o diploma universitara a facut-o la Institutul Politehnic din Timisoara.

A ramas repetent inca din primul an de facultate si, din acest moment, a beneficiat de protectia și ajutorul unei rude a mamei sale, generalul Dan Gheorghe, un ofiter de cariera in domeniul informatiilor. A urmat cursurile Academiei Nationale de Informatii, pe care a absolvit-o in 1995. A picat examenul de licenta si a fost trimis in randul subofiterilor. A reusit sa ia examenul a doua oara, in 1996, devenind ofiter de informatii.

Revenind la perspectiva de a preda ore la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, decanul Robert Reisz, a declarat, vineri, ca este important pentru studenti sa intre in contact cu cineva care are experienta in domeniu.

”Noi avem un masterat de Studii de Securitate Globala unde avem invitati experti externi care au experienta in domeniu, care vorbesc in cunostinta de cauza. In acest context l-am invitat si pe domnul Coldea. Inca nu s-a clarificat care va fi varianta finala, fie sa tina un curs, fie sa tina doua sau trei conferinte pe parcursul semestrului, o decizie urmand sa fie luata in sedinta Senatului UVT peste doua saptamani. Noua ne-ar conveni oricare dintre cele doua variante, important fiind ca studentii nostri sa intre in contact cu cineva care are o expertiza in acest domeniu. In cazul in care va sustine cursuri, domnul Coldea va fi remunerat in regim de plata cu ora”, a spus Reisz.

Potrivit acestuia, Consortiul ”Universitaria”, din care fac parte UVT, UBB Cluj-Napoca, Universitatea Bucuresti, ASE Bucuresti si Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, a semnat un protocol cu Academia Nationala de Informatii in conditiile in care au programe de studii de securitate si au nevoie de experti in domeniu.

Fostul prim-adjunct al sefului SRI, generalul Florian Coldea, preda doua ore pe saptamana si la Universitatea ”Babes-Bolyai” (UBB) cursul de masterat ”Intelligence si decizie politica”, avand statut de cadru didactic asociat si fiind remunerat in regim de plata cu ora. (V.E.)

Leave a Reply