VETO! Bugetul Timisului pe 2018 incurajeaza nemunca. Liderul PMP Timis acuza faptul ca 80 milioane de euro, din cele 142 milioane prevazute pentru acest an, merg in zona protectiei sociale

In ciuda faptului ca Roxana Iliescu, aflata intr-o functie vremelnica de vicepresedinte al CJT, a incercat sa-si discrediteze sefii din partid, trimitand presei mesajul privat prin care i s-a cerut sa nu voteze proiectul de buget pe 2018, liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, a decis sa treaca peste noul moment de rebeliune al avocatei si, pacifist, chiar sa o laude la conferinta de presa in care a explicat atitudinea politica a Miscarii Populare.


“A fost o decizie politica a partidului, nu a fost o decizie a lui Cornel Samartinean. PMP a votat impotriva fiindca considera acest buget, pe care PSD l-a adus in discutie, un buget prost, un buget social, un buget care nu poate fi votat de PMP nici pe componente, nici in integritatea lui. Dorim sa fim o componenta activa si reala in colaborarea cu PSD, la masa si nu sub masa”, a explicat Cornel Samartinean, punctand ideea ca Roxana Iliescu “isi face treaba si nu sunt probleme”.

Pentru a exemplifica latura sociala accentuata a bugetului, intr-un judet in care somajul tinde catre zero, iar ofertele de munca sunt cu duiumul, Cornel Samartinean a precizat ca PMP nu poate accepta ca din totalul de 641 milioane de lei, nu mai putin de 360 de milioane de lei sa fie repartizate catre institutiile si instrumentele de protectie sociala. Adica, sa se finanteze nemunca.

La polul opus, latura investitionala din buget este reprezentata de o alocatie de doar 23 milioande lei, adica un procent de 4,5 la suta.

“Ce facem cu judetul asta, chiar nu avem nimic de construit?”, este intrebarea retorica a liderului PMP Timis.

Cat priveste protocolul de colaborare semnat, in 2016, cu PSD, Cornel Samartinean spune ca acesta merge inainte. “Ne asumam responsabilitatea, dar ne dorim parteneri reali, credibili, seriosi si activi”. (Mara Ion)

Leave a Reply