FLAGRANT! Unul dintre dealerii de droguri care alimenta piata Timisoarei cu canabis si ecstasy, saltat de procurorii DIICOT

Un dealer de droguri care aproviziona consumatorii din Timisoara a fost prins in flagrant de ofiterii de la Combaterea Crimei Organizate, in timp ce oferea spre vanzare pastile de ecstasy.


Conform unui comunicat al DIICOT, in data de 15 februarie, inculpatul Ioan-Matei Rain a fost prins in flagrant, in Timisoara, in timp ce oferea spre comercializare 250 comprimate de ecstasy, la pretul de 7.500 lei. Asupra traficantului au mai fost gasite, cu ocazia perchezitiei corporale, alte 240 comprimate ecstasy, iar asupra altui membru al filierei, Mihai-Alexandru Cretan, au fost gasite 2 comprimate ecstasy.

Acelasi dealer de droguri a vandut, in data de 23 ianuarie, tot in municipiul Timisoara, 50 comprimate de ecstasy, la pretul de 1.750 lei, la tranzactie participand si inculpata Alexandra Maria Garboreanu.

In aceste conditii, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus, vineri, retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor Mihai-Alexandru Cretan, Catalin-Vasile Mihai, Ioan-Matei Rain si Alexandra-Maria Girboreanu, cei patru fiind acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic international de droguri de risc si mare risc in forma continuata si trafic ilicit de droguri de risc si mare risc, in forma continuata.

S-a retinut ca inculpatul Mihai-Alexandru Cretan a cumparat in mod repetat droguri de risc (cannabis) si de mare risc (ecstasy) din Olanda, introducandu-le in tara, dupa care cu ajutorul inculpatilor Catalin-Vasile Mihai, Ioan-Matei Rain si Alexandra-Maria Garboreanu le-a vandut consumatorilor.

Cu ocazia perchezitiile domiciliare efectuate la cei patru inculpati, au fost gasite si ridicate 4.535 comprimate ecstasy si 202 grame canabis (masa bruta), in valoare totala de aproximativ 263.850 de lei. Cei patru inculpati au fost prezentati, astazi, in fata magistratilor de la Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply