BREAKING NEWS! Ministrul Justitiei a anuntat ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dupa ce i-a adus o serie de acuzatii incendiare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat procedura de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Tudorel Toader a anuntat joi ca va trimite raportul pe care l-a realizat despre sefa DNA, insotit de propunerea de revocare, catre sectia de procurori a CSM si catre presedintele Romaniei.


Dupa o serie de acuzatii incendiare, un autentic rechizitoriu in 20 de puncte, Tudorel Toader a anuntat verdictul atat de asteptat de catre detractorii DNA.

“DNA nu se identifica cu procurorul sef, ale carei actiuni au demonstrat ca pot pune in pericol chiar institutia, prin exces de autoritate, comportament discretionar, sfidarea autoritatii Parlamentului, contestarea deciziilor CCR

Nimeni nu e mai presus de lege. Lucrurile bune nu le justifica pe cele rele. Trebuie sa dezvoltam ce e bun, sa eliminam ce e rau.

M-as adresa fiecarui roman in parte. Sa faceti un exercitiu cu ochii inchisi sau deschis: Imaginati-va faptul ca e unul arestat pe nedrept si ca sta in puscarie o luna pe nedrepte, vorbeste singur, nu are cui sa se planga, dupa care e achitat, ne pare rau, despagubire din buget fara nicio raspundere. Ziaristii cer exemple. Nu stiti? Nu doresc la nimeni sa fie victima unei erori judiciare. Daca vreunul e victima, isi schimba radical intelegerea lucrului desfasurat, aplicarea prezumtiei de nevinovatie.

Potrivit comisiei de la Venetia, un exercitiu al puterii care conduce la abuzuri irationale sau nerezonabile, deciziile opresive incalca statul de drept.

Declansez procedura de revocare din functie a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Pentru aceste acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept, in temeiul prevederilor legale, declansez procedura de revocare din functie a procurorului-sef DNA

Prezentul raport insotit de propunerea de revocare va fi transmis sectiei de procurori a CSM si presedintelui Romaniei, pentru a analiza si pentru a decide in raport cu competentele constitutionale”. (G.I.)

Leave a Reply