EXCLUSIV! Fugarul de lux Neculai Miron a revenit la Timisoara, dupa ce si-a rezolvat ca pedeapsa de 2 ani si jumatate de inchisoare sa o execute in Italia, in regim semideschis

Fugit din tara in aprilie 2017, la scurt timp dupa ce a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare in dosarul devalizarii patrimoniului CNSLR Fratia, milionarul Neculai Miron (foto) a decis sa se repatrieze.


Afacerile lasate de izbeliste si, posibil, dulcea ispita a razbunarii l-au determinat sa infrunte orice risc si sa revina acasa, fiind vazut, miercuri seara, in timp ce-si prezenta pasaportul la control pe Aeroportul International Timisoara.

“Aceasta revenire in tara nu poate fi decat una de scurta durata, intrucat, din informatiile publice, condamnatul Neculai Miron isi executa pedepasa in Italia, in regim semideschis.

Este posibil sa fi beneficiat de o permisie, avand asupra sa o bratara electronica de urmarire. Este greu de presupus ca pedeapsa sa este considerata executata, in conditiile in care jumatate din termen se implineste abia in luna iunie 2018″, ne-a dezvaluit un specialist in culisele justitiei.

“Neculai Miron are rezidenta italiana, astfel ca, in momentul in care a fost ridicat de carabinieri in vederea extradarii, avocatii sai au depus o contestatie la instantele de judecata si au solicitat ca pedeapsa sa fie executata in Italia. Judecatorii au constatat ca timisoreanul nu a mai avut probleme cu legea penala, ca prejudiciul a fost acoperit, ca infractiunile retinute de procurorii DNA nici nu se regasesc in legislatia penala din Italia, astfel ca verdictul a fost pozitiv. De altfel, procurorii italieni nici nu au mai atacat decizia judecatorilor”, spune, in iulie 2017, unul dintre prietenii apropiati ai milionarului.

Reamintim ca, in 31 martie 2017, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Neculai Miron la 2 ani si sase luni de inchisoare pentru pentru instigare la folosirea cu rea credinta a fondurilor societatii si complicitate la folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. In acelasi dosar, sindicalistul Liviu Luca a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, iar administratorul Florin Dumitrescu a fost achitat. (G.I.)

 

Leave a Reply