DOLIU! Profesoara Mariana Brandl Gherga a fost condusa pe ultimul drum. Toata averea sa a fost donata unui tutore, care s-a angajat ca va avea grija de unicul sau fiu

Mariana Brandl Gherga, dascal a zeci de jurnalisti din presa locala si nationala, profesoara iubita si respectata a Universitatii de Vest din Timisoara, fost condusa, astazi, pe ultimul drum.


Slujba de inmormantarea a fost oficiata la cimitirul de pe strada Diminetii, din cartierul Fratelia, unde, multi dintre cei care au cunoscut-o si i-au fost apropiati, au venit sa o planga si sa-si ia ramas bun.

Personalitate remarcabila a Timisoarei, Mariana Brandl-Gherga s-a stins din viata in seara zilei de 22 februarie, dupa ce a pierdut batalia cu boala crancena pe care, in ultimii ani, a dus-o discret pe picioare.

Banuind ca nu mai are mult de trait, intrucat medicii nu erau foarte optimisti in privinta sanselor sale de a supravietui unei noi interventii chirurgicale, Mariana Brandl-Gherga a incercat sa gaseasca o persoana cu suflet, care sa aiba grija de unicul fiu, cand ea nu va mai fi.

“M-a sunat cu cateva zile inainte de socanta veste a decesului si mi-a spus ca are doua apartamente in Timisoara, pe care doreste sa le doneze unei persoane cu suflet, care sa aiba grija de fiul ei. Am refuzat aceasta propunere, i-am multumit ca s-a gandit la mine si am rugat-o sa nu se supere, intrucat timpul nu mi-ar fi permis ca, in urmatorii ani, sa indeplinesc aceasta ultima dorinta a sa. Nu stiu cine si-a luat, pana la urma, acest angajament. Noi ne-am cunoscut in casa unui preot, pe care l-am aparat in perioada in care fost la un pas sa fie evacuat de camatari”, ne-a dezvaluit un avocat din Baroul Timis.

De-a lungul carierei sale universitare, Mariana Brandl-Gherga a indrumat generatii intregi de studenti in cadrul Sectiei de Jurnalism a Universitatii de Vest, a fost director al masterului „Mass-media si relatii publice. Tehnici de redactare si de comunicare”, dar si vicepresedinte al Comisiei de Comunicare din cadrul Academiei Romane, filiala Timisoara. In 2006, a infiintat Centrul de presa al Facultatii de Stiinte politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii. Sincere condoleante familiei si rudelor sale, Dumnezeu sa o aiba in paza Lui. (G.I.)

 

One thought on “DOLIU! Profesoara Mariana Brandl Gherga a fost condusa pe ultimul drum. Toata averea sa a fost donata unui tutore, care s-a angajat ca va avea grija de unicul sau fiu

Leave a Reply