Dosarul de coruptie al Universitatii “Vasile Goldis” din Arad, o noua condamnare! O studenta din Italia, 2 ani si jumatate de inchisoare si obligatia de a efectua munca neremunerata in folosul comunitatii

O fosta studenta a Universitatii de Vest “Vasile Goldis” din Arad, originara din Italia, a fost condamnat la 2 ani si sase luni de inchisoare in dosarul ”Diplome de licenta fara studii”, dupa ce a fost sfatuita de avocati sa semneze cu procurorii un acord de recunoastere a vinovatiei.


Tanara voia sa devina medic, cotizand la profesori pentru note de trecere la examene.

Maria Giuseppina Di Matteo a fost acuzata de cumparare de influenta, fals informatic si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Tribunalul Arad a contopit pedepsele, rezultand 2 ani si sase luni de inchisoare, si a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o durata de 3 ani.

De asemenea, judecatorul a mai stabilit ca fosta studenta sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Consiliului Local Arad sau a Consiliului Local al comunei Vladimirescu, pe o perioada de 90 de zile.

Sentinta poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

In acest dosar a mai fost condamnat, recent, profesorul universitar Lucian Paiusan, medic primar de anatomie patologica, care a semnat, de asemenea, un acord de recunoastere a vinovatiei. El a primit tot o pedeapsa de2i ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Tribunalul Arad a mai decis ca notele studentilor care au platit pentru a fi trecuti de profesorul Lucian Paiusan sa fie sterse din toate registrele si cataloagele. In vara anului trecut, politistii si procurorii DIICOT au efectuat peste 100 de perchezitii domiciliare, acuzand de coruptie aproape 40 de profesori, medici, studenti si infromaticieni. La perchezitii, s-au gasit in jur de 350.000 de euro, inscrisuri si sisteme informatice. (V.E.)

Leave a Reply