HAI, SICTIR! Judecatoarea Lavinia Cotofana s-a apucat de scris romane cu dezvaluiri din sistem. “De veghe in lanul campului tactic”, un bestseller ce va provoca mari dureri de cap in statul paralel

Exclusa din magistratura in urma unei adevarate conspiratii de sistem, dupa ce a denuntat afacerea delegatiilor extrajudiciare din justitia aradeana, aflata si in prezent in atentia procurorilor DNA, judecatoarea Lavinia Cotofana s-a hotarat sa renunte la obligatia de rezerva si sa-i demaste pe toti cei care au contribuit la executia sa publica.


“De veghe in lanul campului tactic” se anunta inca de pe acum ca un bestseller care va da mari batai de cap unora, “generali si ofiteri de intelligence, politicieni, oameni de afaceri, magistrati, surse sau vectori, barbati si femei, intr-o ciudata lista de prieteni, urmariti si urmaritori, decidenti, executanti si executati, toti amestecati in lanul campului tactic, ca intr-o uriasa iluzie optica”, dupa cum dezvaluie magistratul in prefata cartii.

Paradoxal, desi nevinovatia sa a fost sustinuta de fostii presedinti ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorii Adrian Bordea si Mircea Aron, se pare ca presiunile din zonele oculte ale Justitiei au fost atat de puternice, incat s-a preferat sacrificarea unui magistrat incoruptibil, decat sa fie distrus “feng shui-ul sistemului”.

Prezentam, in exclusivitate, un prim fragment din cartea de dezvaluiri a Laviniei Cotofana, autobiografie expusa ca “un selfie neblurat care contine multe alte selfiuri dintr-un timeline care ar fi putut fi linear, daca in cadrele respective nu ar fi ramas si persoane care mi-au dat ”unfriend” la un moment dat”.

“Aceasta veghe in lanul campului tactic ar putea fi despre servicii, justitie, avere, coruptie, sex, putere, politica, sau ar putea dezvalui pur si simplu Adevarul, pentru ca, nu-i asa?, un selfie face mai mult decat o mie de cuvinte”, este pretextul narativ de la care pleaca incomodul magistrat.

“Am fost exclusa din magistratura cu voturile a 4 (patru) membri din 9 (noua) membri ai Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, efectiv „noaptea ca hotii”, intr-o sedinta inceputa pe 26 octombrie 2016, la orele 11,00, si care a durat pana la ora 00,45, din 27 octombrie 2016…

Meritam! Eram doar un fost ofiter de informatii care lucrase la Directia A, culmea, la ”Apararea Constitutiei”, care indraznise sa evolueze profesional, sa treaca de toate examenele pentru a ajunge judecator. Asa ceva nu se poate!

Sigur ma infiltrase SRI-ul. Sigur era ceva necurat cu mine. Cine stie ce ”misiune” aveam?… Pe care, nu-i asa?, puteam sa o indeplinesc cel mai bine incepandu-mi activitatea intr-un complet de Minori si Familie, la o judecatorie din marginea tarii, la Arad… Ciudate caile campului tactic! Ce sa le raspund la astfel de imbecilitati? Prefer sa renunt la obligatia de rezerva a judecatorului si sa le adresez, prea-academicul pentru ei: hai sictir!”. (Vlad Enciu)

 

2 thoughts on “HAI, SICTIR! Judecatoarea Lavinia Cotofana s-a apucat de scris romane cu dezvaluiri din sistem. “De veghe in lanul campului tactic”, un bestseller ce va provoca mari dureri de cap in statul paralel

  1. Precizez doar ca itro, se scrie corect intr-o. Initzial credeam ca e din cauza vitezei. Dar am observat ca aceasta gresheala se repeta. Un dicton latin spune: errare humanum est,perseverare,diabolicum. Asha am invatzat eu,inainte de a munci shi a ma pensiona ca muncitor necalificat.

  2. Bre steliane, zi de alunaru’ ceva ca io am informatii ca e disperat! Cica dna locotenent colonel a produs probe serioase impotriva lui si enchestiune de timp pana v a fi trimis in judecată de procurorul Bosnea!

Leave a Reply