ALERTA! Incendiu provocat de explozia unui Iphone 6. O familie solicita companiei Apple despagubiri in valoare de 600.000 de dolari

Un incendiu de proportii provocat de explozia unui smartphone a lasat fara casa o familie de intreprinzatori implicata in agricultura ecologica, care a inceput o ampla campanie online de tragere la raspundere a fabricantului de la Apple.


Incidentul s-a petrecut, recent, in Canada, unde un cuplu a acuzat faptul ca ferma lor s-a transformat in cenusa din cauza unui Iphone 6, care a explodat in timp ce era conectat la o priza electrica pentru a fi reincarcat.

Conform celor de la CBC.ca, familia a fost nevoita sa-si inchida afacerea construita in jurul unei tabere pentru copii si a unor tururi pentru familii interesate de agricultura ecologica si sustenabila.

Desi investigatiile inca se deruleaza, Cathy si Ian Finley sunt de parere ca responsabil de dezastru este un Iphone 6 achizitionat in urma cu trei luni. Telefonul a fost pus la incarcat in sufragerie cu scurt timp inaintea izbucnirii incendiului. Oficialii de la pompieri au confirmat ipoteza membrilor familiei afirmand ca ”se pare ca telefonul sau incarcatorul au generat suficient de multa caldura incat sa ia foc.”

Deocamdata, niciun raport oficial nu a putut concluziona fara echivoc faptul ca un Iphone 6 a fost de vina, insa cuplul spera ca Apple sa le achite despagubiri de 600.000 de dolari, aceasta fiind valoare bunurilor distruse in incendiu, care nu au fost asigurate in prealabil.

Scandalul pare sa ia proportii in Canada, un numar mare de fani ai activitatilor desfasurate la ferma familiei Finley incercand sa convinga compania Apple sa recompenseze victimele incendiului. O petitie pe Change.org si pe Facebook spera sa atraga atentia gigantului din Cupertino in acest sens.

De remarcat ca, in septembrie 2015, in primele trei zile de la lansare, Apple a vandut 13 milioane de telefoane iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, in valoare de 10 miliarde de dolari. Practic, din punct de vedere statistic, in cele trei zile s-au vandut 3.000 de telefoane Iphone 6 in fiecare minut. (M.I.)

 

 

Leave a Reply