EXCLUSIV! Politistii batausi din dosarul Urseni pot sa revina la locurile de munca din cadrul IPJ Timis, dar au interzis la pistoalele din dotare

Curtea de Apel Timisoara a luat o decizie importanta in dosarul politistilor care au batut doi tineri nevinovati, pe data de 22 noiembrie 2017, in zona caii ferate din localitatea Urseni.


Trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara, sub acuzatiile de purtare abuziva si vatamare corporala, subcomisarul Ticu Darin (foto) si agentii Necula Marius-Gelu si Gruber Alexandru, lucratori in cadrul IPJ Timis, dar si Gavrila Alexandru-Eugen, subofiter la Unitatea de Jandarmi Mobila Timisoara, au fost arestati la domiciliu, iar ulterior aceasta masura preventiva a fost transformata in control judiciar.

“Sa nu se apropie de ceilalti inculpati (Necula Marius Gelu, Gruber Alexandru si Gavrila Alexandru-Eugen), partile civile (Simut Radu si Dragos Bogdan Gratian) sau de membrii familiei acestora, de martori  (Spataru Cristian Doru, Mandrut Marius Grigore, Gherlan Marius Dan, Chiata Sebastian Stefan, Anghelescu Marius, Chirila Mircea, Bobei Remus Adrian, Salgau Gabriel Constantin, Cinca Claudia, Mohut Florin Gheorghe) si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale. Sa nu exercite profesia, meseria sau sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta – aceea de politist. Sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme”, se mentioneaza in incheierea Tribunalului Timis, din 26.02.2018, privind obligatiile impuse inculpatilor in cadrul masurii controlului judiciar.

Paradoxal, Curtea de Apel Timisoara nu a fost de acord cu aceste restrictii si, la termenul din 1 martie 2018, a admis contestatia inculpatilor Darin Ticu, Gruber Alexandru si Gavrila Alexandru-Eugen, carora le-a permis sa se intoarca la locurile de munca, dar fara sa aiba acces la arme.

“Desfiinteaza in parte incheierea penala contestata si rejudecand: Inlatura obligatia impusă inculpatilor contestatori sa nu exercite profesia, meseria sau sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia au savarsit fapta. Mentine in rest dispozitiile incheierii penale contestate”, se precizeaza in Incheierea finala camera preliminara nr. 36/2018.

De asemenea, s-a admis cererea inculpatului Darin Ticu de sesizare a Curtii Constitutionala cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispoziţiilor art. 346 alin.4, Cod procedura penala, prin raportare la art. 21, alin.3 si art. 124 din Constitutia Romaniei, respectiv accesul liber la justitie si modul de infaptuire a justitiei. (G.I.)

One thought on “EXCLUSIV! Politistii batausi din dosarul Urseni pot sa revina la locurile de munca din cadrul IPJ Timis, dar au interzis la pistoalele din dotare

Leave a Reply