Actorii Teatrului National Timisoara comemoreaza 7 ani de la moartea colegului de scena, Ioan „Utu” Strugari. “Este timpul ca societatea noastra sa nu mai permita pierderea unor oameni atat de tineri si nevinovati”

Astazi, 20 martie, se implinesc sapte ani de cand colegul si prietenul nostru, actorul Ioan „Utu” Strugari a plecat dintre noi, la numai 29 de ani. Era un tanar frumos si talentat, care visa sa isi construiasca o viata frumoasa. Au trecut sapte  ani, un ciclu de viata.


Amintirea acelei zile peste care prietenii si colegii lui Utu de la Teatrul National din Timisoara nu vor putea trece niciodata contine, astazi, dupa sapte ani, un mesaj important: este timpul ca societatea noastra sa nu mai permita pierderea unor oameni atat de tineri si nevinovati.

Acum sapte ani, sansa lui Utu a venit prea tarziu; un sistem medical care acorda preventiei importanta cuvenita, care isi apleaca atentia asupra fiecarui om, un sistem de urgente prompt, poate ca l-ar fi salvat. Ulterior, lupta indarjita a medicilor pentru viata lui Utu nu a mai putut fi castigata.

Amintindu-ne mereu si mereu de acest actor a carui tinerete a imprimat rolurilor sale o energie cu totul aparte, sensibilitate si caldura, numele lui Utu Strugari va deveni numele tuturor acelora care, in alte conditii ale sistemului medical, ar fi putut ramane alaturi de cei dragi.

Tot asa cum tineretea si empatia care il defineau pe actorul Utu Strugari si-au lasat amprenta asupra spectacolelor create la Studioul care ii poarta numele, la etajul 5, aproape de cer, la fel, amintirea sa va deveni sinonima cu speranta intr-o societate care are grija de oameni, o societate capabila sa construiasca un sistem medical responsabil, precum si un sistem de urgente eficient, centrat pe pacient, pe grija fata de fiecare respiratie a oamenilor.

Echipa Teatrului National din Timisoara

Leave a Reply